suju trivia.

i won the 3rd place for suju trivia organized by twelfs on twitter hahaha why would i join this quiz i’m not even an elf LMFAO.  i just google all the answers (obviously coz i know nothing bout suju) and pappappap i won the 3rd place haha thanx btw my dear twelfs. 😉

p/s: xde hadiah pon cis.

Advertisements

energizer night race.

when: saturday
where: cyberjaya

mak datin x tahan panas. ni tengahari bute tau.

ditinggalkan terkontang kanting sbb xde bas nk amik ktorg huaa T.T

sabtu lepas ade energizer night race yg diadekan di cyberjaya. starting point nye ialah di depan cyberjaya community club (ccc) kat mmu back entrance tu. so aku, yani, sitot dan ema pon jd lah committee event ni dgn harapan utk mendapatkan allowance rm50 hiahaha. miskin bebenau dah ni. erol, paru, hasnor pon jd committee gak tp dorg jage part lain. patotnye memule dorg ngan yani kene jd marshal utk jage tepi2 jalan tu. aku, sitot, ema kene jage water station (kasi air kat runners). akan tetapi hicom energizer ni pandai2 sumenye. bole plak dorg suro committee2 bawahan ni tunggu kat ccc pkol 3pm. ropenye cyberpark daa. tula bongok, xtau ke ccc ngan cyberpark tu tempat yg berbeze. so ktorg committee malang ni pon terpakse la menapak dr ccc ke cyberpark di tengahari yg panas terik aku pon mcm nk pengsan daa. pastu ditinggalkan terkapai2 sbb bas marshal/water station nk bwk ktorg gi tempat yg patot ktorg jage tu xmo berenti amek ktorg! adoi. bahlol sungguh. finally aku, yani, sitot, ema ditugaskan utk jage headlight (kene distribute headlight kat dpn ccc tu ha) bersame seorang pompuan yg pelik. mcm scawee pon ade. paru, erol plak kene jage goodies bag. wakakaka. tatiannn sungguh.

benci ok baju ni dah la saiz L mcm nak bungkus ape je. iskk.

42km runners nak start lari dah.

jage headlight ni bes gak. sbb start distribute pkol 6pm. time tu of course la da x panas sgt. caranye sng je. die wat 7 lane. so stiap lane akan ade sorg marker dan sorg distributor. so ktorg pomp2 cun ni jd la marker (ade foreigner tu ckp lane ktorg the 3 beautiful girls hiahahaha) utk tick kat bip runners sume ni. nampak mcm sng ye tp sbnanye susah. sbb ade 2000 runners!! cube bygkan dorg da siap pkai bip kat wet shirt dorg tu. kan da payah nak tick. kalo pompuan ok la gak memandangkan kte sesame pompuan so x geli sgt la. kalo laki camne?? siap laki2 ni bdn tough2 sume nak mendada je kasi ktorg tick kat bip tu. eee menyampah ok. pastu ade yg tarok bip kat perot la. kat bwh lg dr perot pon ade. adoyai. mcm2 perangai daa. payah benau nak tick. siap marker pen sume abis dakwat plak. nk kene tekan kuat2 kasi kua ink plak dah. adoi pening pale mak. campo plak lg ngan sorg hicom ni seorang makcik yg kuat bebel. keje nk bebel je. tick bip je pon. haih. byk btol dugaan nk dptkan 50 hengget je ponn. grr.

with rafidah 3r.

maskot energizer. tatian die berpeloh2 da mcm sauna da ha.

50 hengget yg diidam-idamkan.

pkol 6pm pon start la acare 42km. pkol 8pm start acare 21km. pkol 9pm start acare 10km. so ktorg pye keje pon abis dlm pkol 9pm gak laa. tp dr pkol 6pm smpai 9pm tu ktorg lapa gile vavi sbb nye dorg x kasi makanan. huaaa. kate nk distribute makanan pkol 5. tpoooo gile oke. iskk iskk. akhirnye pkol 9 lebeh ktorg pon menapak la ke ccc utk dptkan makanan. tp die kasi nasik goreng je dahla x sedap. hicom2 ni dpt nasik dgn ayam bau sedap gile kot. huaaa. benci gle ok. pastu ktorg pon dduk la kat area golf tu tgok konsert de pop shuvit ngan one buck short. x bes pon. haha. skali nmpk rafidah 3r plak. die masok 10km. so amik la gamba. pastu ktorg pon dduk la situ smpai konsert pon da habeh. tmpt golf pon da gelap. tp ktorg xleh balik lg selagi xdpt 50 hengget yg dijanjikan. hiahaha. eh lpe nak ckp. pompuan pelik tu asek ikot ktorg je kemane2 ktorg pegi. sumpah pelik. xtau la die da balik rumah or masih ade kat ccc tu lg. wakakaka. sbb die mcm x bcakap ngn org kot. time tu dh 1pg. camne die nk blk rumah sorg2?? lantak diela. ha so dlm pkol 1pg camtu bru la bole kutip 50 hengget. akhirnye! keje 12 jam, 50 hengget je dpt?? bole la tu buat duet makan seminggu hehe. sebelom balek, erol dan paru si robin hood cyberjaya sempat curik berbotol2 gatorade dan sekotak air mineral dan shaver dan bermacam2 lg la brg2 dlm goodies bag yg sempat dicurik. ok lah sekian saje karangan saye hari ni. time kasih.

p/s: emie join race ni 42km. finisher tu. tepok sket.

interview.

dpn office celcom. duri xde sbb die kene amik gamba aku ni la hahaha.

akhirnye berjaya gak wat interview kat p1 wimax, celcom and digi. ni interview utk fyp daa. bukan interview nak carik keje. haha. perjalanan utk mensetelkan interview ni mmg memeritkan (ktorg kan penggune public transport, iskk) sehingga aku dan duri terase seperti nak pengsan. tp output die sgt memuaskan ati sbb ktorg da bleh start wat thesis ngan senang ati hiahahaha.

ok perjalanan nye camni. memule ktorg amik bas u429 dr dpn mmu pkol 8.10 pg memandangkan duri kate bas akan lalu 8.20. adoi pagi2 aku da saket perot, nak tunggu bas plak. pastu sampai putrajaya sentral ktorg pon tunggu la bas E1 pegi kl tu. bas gerak 8.30 ye. pastu dalam bas aku tido kroh2 la pe lagi. ngantok nih pagi2. pastu sampai dpn CM tah pkol bape 9 kot. pastu ktorg pon gi la lrt CM sebelah je tempat turun bas td. sekali penjaga kaunter tiket tu kate xleh naik lrt sbb lrt delay ke hape tah. so org yg tgh tgu lrt pon x dpt naik2 lg. ade ramai gile org nk mampus kat atas. so die xkan kasi org beli tiket la selagi yg kat atas tu x naik2 kan. adoi ape ke malangnye nasib. time kritikal camni laa lrt nak wat pasal kan. so ktorg pon pi la menapak ke stesen ktm kl seberang jalan tu. da sampai dpn kaunter tiket si duri tanye kalo org turun ktm org turun kat mane. naik teksi jela. adoyai penat je haku naek tangge dakamesh oi. lalu ktorg pon turun la blk dan carik cab kat bwh tu. ade 2 situasi sbb ade 2 cab ye.

duri: ade meter x?
pakcik teksi 1: xde. meter rosak (da rosak gi la betolkan sengal).
duri: kalau gi kl sentral bape hengget?
pakcik teksi 1: rm10.
duri: ha mahalnye. slalu saye naik rm4 je.
pakcik teksi 1: ehh mane de. xdpt laa. ok la awak nak bape?
aku: 5 hengget!
pakcik teksi 1: ehh xdpt laa. ok la 8 hengget.
duri: erm. xpela ktorg turun.
pakcik teksi 1: xdpt laa 5 hengget. klu nk murah kene tunggu belah sane.
duri: ok la kalu camtu ktorg turun and tunggu belah sane (hahah mengong duri).
pakcik teksi 1: ok la 7 hengget (sebok nk tawar menawar aku kate tamo tamo laa!)
duri: xpela xpela ktorg turun and tunggu belah sane.
pakcik teksi 1: haaa turun laaa !!!

ek enen pakcik ni. marah plakk. kecow la lu. gile penipu punye pakcik teksi. jangan harap la ktorg nak naek teksi xde meter. so jgn lah naik teksi xde meter ye. gile penipu sume mangkok ayun neh. kalau de meter starting die rm3. pastu setiap km die akan naik 20sen la lebey kurang camtu. tu baru la fair kan. ni sedap2 je tarok rm10. ape muke ktorg ni ade muke dr kampong pinang sebatang ke. aku tau la kl sentral tu sekangkang kera je dr CM tu mangkok. nak tipoo makcik2 xpe la gak grr. lalu ktorg pon tahan la teksi ke 2. yg ni ok la ade meter, tapi.. ermm..

duri: ade meter x? kalau kl sentral bese bape hengget? (sambil masok dlm teksi dan teksi bergerak)
pakcik teksi 2: awak de bape hengget? 10? 50? 1000? (ape ke kerek benau pakcik nih)
aku dan duri: hurmm huhu. (siyes malas nk layan)
pakcik teksi 2: ni nak gi mane ni?
aku: nak gi pj.
pakcik teksi 2: pj kat area mane? (byk tanye daa)
aku: wimax kat jln templer ngan celcom kat the crest.
pakcik teksi 2: ohh kalau nak gi jln templer rm15 naik teksi.
aku dan duri: (waa cm murah je) ok la pakcik gi jalan templer tros la. xjd gi kl sentral.
pakcik teksi 2: ok bak alamat. wah tulisan mmg laa besa kan. cantik plak tuu (bpk perli abes tulisan aku, lantak aku ahhh kan sebok gile pakcik ni grr).
duri: eh dekat je eh pj ngan kl sentral ni ropenye. (adoi sengal la ko nape ko ckp dpn pakcik nii)
pakcik teksi 2: awak org mane? (agak dahhh kompem pakcik ni tau ko bkn org kl)
duri: teluk intan.
pakcik teksi 2: oo telok anson. haa ni sebelah ni dlm tuu, tuu, UM. tau UM? (adoi jd tourist guide plak dahh)
aku dan duri: hmm. (malas layan)
pakcik teksi 2: ha yg ni bangunan UITM pertama di malaysia. dulu mara nama nya rida. r-i-d-a rida. (yela pakcik tourist guide)
aku dan duri: hmm. (malas layan lagi)
pakcik teksi 2: mane laa bangunan awak nk pegi ni x jumpe pon. asal x mintak no tepon die. kalo sesat camni kan senang ade no tepon bole call!
aku: sbb ktorg x buat appointment. lg pon xde no tepon. ade no customer service 1-800 tu je.
pakcik teksi 2: even though u dont make any appointment u still have to know their phone number. (mak aih speaking la plak pakcik teksi nii)
aku: hmm. (malas layan siyes aku cam nk sepak je pakcik ni tau x)
aku dan duri: haa tu die bangunan p1 wimax.
pakcik teksi 2: mane kamu tau?
aku dan duri: ade iklan p1 wimax kat lua tu +_+. (pdn mke pakcik ni. tatau p1 wimax ape la tu. wekk)
pakcik teksi 2: ok la hati hati balek karang.
aku dan duri: erkk. baiklah.

adoi stress aku ngan pakcik ni. pagi2 da spoil de mood. aku tgok no ic die skali 41XXX-XX-XXXX hahaha bapak la tua. abah aku pon lahir taon 1942. pakcik ni lagi tau setaun dr bpk aku ropenye. patot la asek membebel. psl tulisan aku la, psl x amik no tepon p1 wimax la, tu la ni la. saba jela. anggap jela denga bebelan dr bapak.

ni plak kat p1 wimax. gamba si customer service xleh letak ahhaaha.

pastu kat wimax hehe best. layanan tiptop first class punye customer service. dah la yg layan tu manager die. ngan engineer die kot. kire mcm ketua kat tempat tu la kot. mcm2 soalan ktorg die jawab. bagus tol. lap u wimax! pastu gi celcom plak kat the crest. ni pon best. layanan tiptop gak (sbb duri da anta email aritu ckp nk dtg hehe). tp ni yg layan tu technical manager. so jawapan die mmg jawapan technical semata2 la kan. mcm dengar lecturer kasi lecture pon ade. x paham satu, ngantok satu, lapa satu. adoyai. tp ok la byk gile input dpt. leh masok dlm report fyp sikalang juga. muahaha. pastu blk kl sentral naik teksi lg. arini idop ktorg ngan teksi jela. pakcik teksi ni ok la gak cume tambang rm11.50 die bole mtk cukopkan rm12 sebab xde duit baki 50sen. apekahh pakcik kedekot nk mampos. ktorg ni da la student apekate pakcik yg bg diskaun kpd rm11 je. sampai kl sentral lunch kat warongkita. pastu smyg zohor.

seterosnye, ktorg gi times square plak naik monorail. nak gi digi service centre. skali org tu kate die xleh jwb ape2 soalan sbb manager x kasi. papehal kene gi digi hq. adeh. skema benau. org nk tye soalan basic je pon. so ktorg pon gi la window shopping da tu nak wat hape lg kan. sempat gak la duri beli legging sehelai haha. aku gi mystar nk beli brg kpop tp xde bende menarik la plak. kol 5 ktorg pon blk la ke kl sentral blk. dan singgah di kedai digi utk menginterview org kedai situ. nasib la layan. haha. best2. pastu nak balek la pe lagi. naek lrt gi CM. pastu naik bas E1 dpn lrt CM tu balek ke putrajaya sentral. pastu naik bas u429 balek mmu. maka tamatlah perjalanan interview ktorg hari ni. bace pon penat. aku ngan duri yg tonggang tonggek naek bas lrt teksi segala ni lagi laa penat. nasib setel da part interview. hehe. kalu tulis dlm report sume bende ni agak2 markah effort leh dpt full x. wakaka. penat nii satu hari. sket lagi nak pengsan.

p/s: ape ke panjang benau aku tulis. menyampah tol tengok. x soh bace pon la wekk. aku tulis ni takot lupe kang taim nak tarok dlm report hahaha.

hot air balloon.

haha baru nk update. sebab lupe! bizi ngan super show 2 laa katekan. kuang3. so hot air balloon putrajaya telah dipegi (apekah la verb ko ni) pada jumaat lepas (a day before super show 2) with yani, sitot and shikin (sitot’s roommate). mule2 cyber hujan ok so sume org pon mcm da berserah kepada takdir jela. kalau hujan, lepak alamanda jela jwbnye. mmg xde la balloon nak terbang kan time hujan2 windy2 segala. skali sampai putra, x hujan! yeayyeay! sampai sane mmg best la sbb byk balloon kalerful warna warni pastu mcm2 bentuk. yg paling best ialah bentuk darth vader dgn jeans levi’s. ktorg smgt dah nak naik ni tp baru nk gi beratur, tiket abis daa. sedeh kot haha. setelah puas bercamwhore bersama dslr shikin (thx shikin! xD) ktorg pon gi la booth e-cig bisnesman2 berjaya si paru, erol dan aizat. taktau la pe cer bisnes dorg ni aritu untung byk ke x. yg penting dorg tetap kene open table sate station sbb da jadi bisnes berjaye hehe. pastu sitot ngan shikin wat paint kat muke plak. ok la cantek la gak (paint tersebot). pastu mak aizat kasi nasik lemak free sorg 2 bungkus hehe (tq aunty!). pastu aku beli crocs nk kene sepak rm30. pastu ktorg pon balik la cyber dgn hepi nye.

solomon kane.

watched this movie last night at alamanda with anne, yani, sitot, duri, skin, paru, emie, erol, and aiman. err duri laa yg suro tengok ni. from the director of conan the barbarian katenye. name dah la solomon mcm smoked salmon je. mmg aku tau dah la x best kan waaa. what the eff la solomon kane ni tak bestttttt. two thumbs downnnnn. tp skin kate best gile siap nak tengok lagi skali haha. so laen org laen pendapat la kot.

ape yg xbest? sbb byk gile watak org jahat yg hodoh. devil’s reaper (mcm antu je, konon malaikat maut die la), malachi (ahli sihir jaat gile, muke dah la printed mcm suratkabar), witch bdn cam bdk kecik (tp bile da kantoi die witch tros bertuka jd witch besa dan hodoh), masked rider (ni abg solomon si marcus muke da la hodoh gile), demon last skali tu (mcm transformer dowh), pastu makhluk yg da disumpah jd cam zombie (mcm i am legend punye makhluk tu). eee siyes nyampah tengok cite ni. action jela best. character sume x best sume hodohhhhh. pastu nak bunoh org stok nak tikam dan seret pedang tu. paham x maksod aku. bile die tikam ngan pedang, tarik jela balik kan. ni dah tikam, die seret pedang tu dlm bdn org tu pastu baru tarik. hahah xke seriau namenye. pastu mesti nk potong kepala org tu skali. adoi. pastu tangan solomon siap lobang sbb kene salib haha nsb ade witch terer pandai betolkan wakaka. scawee gile weh.

p/s: “it is a price, i shall gladly pay” – said solomon kane. tak glad pon. bak balik 6 hengget!! LMFAO.

shuperrr juniorrr.

i’ve bought suju’s lightstick and donghae’s kipas tau hehehe. the lightstick is obviously to lighten up the concert mood la and the kipas is to kipas diri sendiri la. eeekk can’t wait for this march 20 *grinsssssss*.

and this vid is demn hilarious lah – hai apa kabarr kami shuperrrr juniorrrr LOL funny teukkie.

cr: NatashaIman

taman lampu.

where: taman lampu i-city
when: thursday
who’s who: mili anne yani duri sitot dot nad intan paru emie erol hasnor

ze girls.

ze boys (with ze girls at the back) lol.

last night was osm. went to taman lampu at i-city with petoms and petams straight away after the suckiest ever vlsi’s midterm exam. so yeah it was osm to get this frustrated butt off this room and go chill out somewhere lol.

p/s: paru & emie dah xsuke masok dlm gamba. what’s up with these guys lately. i’m dying to know.
p/s: pas tu pegi uptown shah alam and i bought 3 jibbits for rm5.