fyp presentation and shutter island.

finallyyyyyy the presentation is done. hahah mcm mimpi je okk sume da abis. thesis da submit, presentation da abis. mimpi ke pe ni ?? *tepok tepok pipi*

amek gamba dpn lif je iskk.

ya habibi pon nk amik gamba. amekk.

well, presentation smlm mmg ok. moderator sporting kot. *erkkk*. MEMANG TAK LAAA. aksi tembak menembak spt biase mmg xleh dielakkan. mcm gune bazooka ok. peng peng peng dush dush dush. yg plg xleh blah, bole kate project ktorg ni x related ngan engineering ?? what the eff ?? hurmm lantak la. yg penting pasni edit plagiarism je pastu submit hard cover pastu setel. hiahaha. semoge pass (pass jela xkan bajet A+ kott) dgn jayanye aminnnn.

malam nye intan ajak tgok movie plak kat alamanda bsame duri, anne dan ella. haha bes gak nih aku pon x kose nk dok bilik teringat2 muke si *** tadik sambil wat muke kerek menghine ktorg arghh. tp cte ape itu kte xtau ye. skali masok movie ropenye cte shutter island. leonardo dicaprio and mark ruffalo jd hero. ciss cite org gile ropenye !! adoyai. dah la aku saket otak dr siang td. makin saket otak aku. iskk.

cite ni psl leonardo dicaprio sbg edward daniels, seorang us marshal yg tgh investigate psl org gile (rachael solando) yg lari dr hospital gile (ashcliffe hospital) kat shutter island ni ngan ditemani partner die iaitu chuck. pastu kat sane dorg interview la sume org kat hospital gile tu utk cari rachael ni. hahah. pastu die rase hospital ni wat pembedahan otak utk org gile kat sini supaya sng nk control dorg. sambil tu die pon carik andrew laeddis, org gile yg duduk kat sni yg bunuh wife die dlu (dolores chanal). pastu die pon rase sume org kat pulau tu sebenanye jahat and berpakat nk tuduh die gile supaya die xleh keluar dr pulau tu and sebarkan pasal bedah2 otak ni.

sebenarnye, die lah org gile yg sebenar. die lah andrew laeddis. die gile pas bunuh wife die sbb wife die pon gile gak gi lemaskan 3 anak dorg kat tasik. mmg dlu die us marshal tp pas die bunuh wife die tu die da gile kot. tros masok hospital gile nie. tp die masih prasan yg die tu us marshal and nama die plak jd edward daniels. si chuck tu plak yg kononye partner polis die tu, sbenanrnye doktor gile die. wkakaka. dorg saje je blakon and plot drama ni supaye die igt balik and x gile dah. tp malangnye x bjaye. die tetap gile di akhir cerite. so tpakse la dorg amik die dan xtau la bwk gi mane. cam nk kene hukum bunuh je. sbb die sebenanye org gile yg ganas dan asik cederakan org. ish ish kesian. ngan aku2 skali jadik gile pas tengok cite ni. arghhhh. tp mmg best laa cite ni sbb ending yg sgt unpredictable.

Advertisements

karoks again!

when: thursday (last week koott)
where: the curve, ikea, ikano

ngapp ngapp.

prengg prengg.

setelah submit thesis fyp rabu lepas maka zombie2 kampong pisang spt aku, anne, yani, sitot, nad, intan dan skin pon gi la karok keesokkan hari nye. hahah. cam ade kaitan je. so pagi syapie (x syapie sgt la dlm pkol 11) ktorg pon gerak la pi the curve. sampai je tros melantak ok memandangkan sume pon tgh kebulur tgahari bute nih. melantak di mane? di ikea lah semestinyerr. monster2 ni sume pon makan meatball, salmon steak, chicken chop, chicken wings etc etc dgn lahapnye. pas makan, karok !! aku dan anne spt biase dgn lagu kpop dan juge lirik yg diprint hahaha. tp next time nak karok lagu 90s plak spt bsb, nsync, m2m etc hahaha i oso cant belip this.

di luar redbox.

cobaan sitot utk test habuk roller ikea di baju aku. motipp ??

mcm kaver album new boyz daa.

pas karok soping kat ikea plak. beli meja study kaler merah haha study la sgt. nak study pe lg mangkok nak abis blaja da. kire cam meja laptop la sebenanye. pastu tah mane2 sume nk berwindow shoping kat the curve tp x beli pe pon. tulang belakang aku da cam hape pye sakit ni. haha. pastu gi makan ss2 plak. aiyark. wa mmg lapa tp wa cam nak pengsan dah ni der. layankan jela share roti daging n pink panther ngan sitot. pastu balek la mmu. sampai bilik je aku da cam x betol. saket badan saket otak pe sume ade. haha. nasib duri ngan anne dah balik rumah. so xyah la dorg menyaksikan aku mengerang dan menangis pd pkol 3 pg cam antooo pon ade LOL. ok la nk update the next entry plak wakaka bye.

fyp thesis.

finallyyyyy these 2 precious babies that has turned me into a zombie for a week and cost me RM112 for printing (LIKE SRSLY @$#^#&*!$%*^) are finally submitted !! yeay !! glory glory !! alhamdulillah. 🙂

seminggu jadi zombie bersame lg 4 ekor zombie. waktu tido pon da terbalik ngan ya habibi (duri). pabila ya habibi nye alarm bunyik 6.30 pg, itu bermakne it’s time for me to selippp !! LOL. next week presentation plak. adoyai. kene jd zombie lg ke ?? T.T

p/s: i’m going to watch ALL k-dramas i’ve missed for these past 2 weeks. yeay! ade la dlm 10 T.T
p/s: smlm karok kat redbox the curve weehoo. tp mcm hrm pye saket blkg kesan drpd x cukop tido lg tros nk enjoy hiahaha.

satay station.

muke muke kelahap x saba nak makan satay free.

hah sebelom aku terlupe dan semakin bizi dgn fyp (eceh) baiklah kirenye aku hapdet pasal satay station ni. hiahaha. bajet de org pakse hapdet la. podachit. baiklah. sebenanye mlm kamis yg lepas petom dan petam yg kelahap ni sume telah pegi ke satay station yg terletak di kg pandan. tujuan sebenar ke satay station ialah utk menghabiskan baki rm150 drpd trip ke penang aritu. bile ko pegi penang? hahah ni taon lepas punye cite ok bapak la lame. aku da simpan rm150 ni setaon ropenye. da gune ganti balek, gune ganti balek. sampai satu tahap aku rase nk gune duet tu beli crocs nk kne sepak je (siap utk sitot sekali, apekahh). so sebelom aku wat mcm2 ngan duet tu baiklah kte gune gi makan satay station. hehe.

so satay station ni sebenanye ade 4 branch ye tuan puan. selain kat kg pandan ni, ade lg 3 iaitu di ampang waterfront, mont kiara dan setiawangsa. kire hebat gak la tokei die ni. muda lagi aku rase sume bru 20++ taon. perjalanan ke satay station kg pandan ni agak pelik sdikit ye kerna ktorg ikot je ape kate gps paru. turn left die kate turn left la jwbnye. so jalan yg dilalui tu spt pelik sdikit. siap kene lalu bukit yg tinggi gile adoi takpaham aku la. tp ropenye die sebelah tesco ampang jela der. kua dr kawasan pelik tu, sampai da mrr2. pastu masok cilok2 sket, sampai cam area kg pandan tu ha nampak laa satay station. die mcm rumah je ropenye. kat halaman rumah tu ade meja2 leh makan situ. rumah tu plak mcm rumah kampong, pon bole makan dlm tu. ade aircond lg. mmg bes ah pendek kate. x rase cam mkn kat restoran. rase cam gi open house raye umah member je.

sebelom. sume x saba nk ngap satay nampaknye.

selepas. sume dah bersandar di dinding nampaknye.

kat sini satay ayam dan daging harganye rm0.80. satay hati dan limpa plak rm1.30. mahal sket la tp gemokmokmok ye sumenye. kire cam makan 5 pon da kenyang (aku la). hiahaha. kalo stok perot besau mungkin dlm 10 cucuk la baru kenyang dan bloated. ade gak mi rebus yg kuah pekat gile haranye rm6. tp ni leh share kot 2 org, kecuali la ko tamak dahla order mi rebus pastu order sate 15 cucuk plak lg. nasi impit plak satu set tu rm3. air plak ktorg order 3 jug air sirap yg hargenye rm4.50 satu jug. so total perbelanjaan mlm ni ialah rm151.70. terlebey rm1.70 plak dr bajet asal. haha. tp x mengape. kerna rm150 tu x campo duet sitot lg sebab sitot x gi penang aritu. so die kene la baya rm15 gak hehehe. tak paham? tak yah paham.

motifff tarok gamba ni? nk tnjuk tu ha cawan styrofoam. hahah.

pe lg aku nk promot satay station ni?? ceh bajet dpt satay free la kalo promot. buang mase aku je. haha. ok la so berdasarkan review sume org, ternyata satay kat sini mmg sedap. dah la gemok2 sumenye. mmg puas ati la kire kalo makan. yg x suke makan satay daging pon tetibe leh suke makan satay daging kat sini. servis pon laju. ape lagi aku nak kipas nih ape lagi?? air pon sedap cume nape die kasi cawan plastik (bkn plastik, ala ape tu styrofoam?) environment mmg plg terbaik la spt dikatekan di atas td. rase cam pegi open house raye umah member! time nak balik tu ade burung kakak tua kat tepi gate tu. sore cm manusie argh takoot takoot. itu sajelah karangan saye hari ni tq.

ha sile la tengok website satay station utk maklumat lanjut.

p/s: nk blek umah 2 hari yeay! argh nk keja bas u429 plak 1140 nk gerak da byeeee.