trip to teluk intan for duri’s wedding – part 1.

akhirnye setelah bertaun beliau meroyan nk kawin, kawin jugak extended mom aku ni iaitu doory. tp petom panggil duriandy. asal usul nama duriandy.. xperlu la diceritakan di sini. akan membuka aib pengantin sajo. LOL!

maka tanggal 10 feb lepas merangkap hari ahad raya cina, petom2 yg forever alone available (a.k.a aku, yani, anne, sitot, intan & nad) beserta dya pon zass ke teluk intan dr KL melalui highway plus yg maha jem ittew. coti raya cina la katekan sume org sebok nk blk kampong. jenjen xde coz dia gi umrah ngan lakinye.. huhu. semoga mndpt umrah yg mabrur (?) ye jenjen. kkk. anyway we ols naik 2 kete; 1 kete saga blm kakak yani (preve dia tah dia pi buboh kat sabak bernam pulak), 1 lg myvi intan.

day 1: ahad (hari menikah)

sampai je exit bidor, ktrg pon masok la situ nk lalu jln lama. opkos lah jln lama, da teluk intan tu terperosok ke dlm nun mana ada highway. masok je exit tu, singgah la lunch di kedai kari kepala ikan salim. masa nk inform kete intan supaya dorg stop kat sini jgk, si sitot pegi ckp “haa stop kat kari kepala salim ye” lmaooooo ngerii kepala salim mane pulak yg ko buat kari!!

538284_10151363710947155_1772099689_ninilah restoran kari kepala salim yg disebot td LOL

lps lunch ktorg pon teros la zass ke teluk intan, terus pegi homestay ustad hamid yg dah dibook bpk duri (thank u uncle!). sampai homestay ape lg sume pon tanpa segan silu teros terjon di katil or lepak baring dpn tv. sume da penat gile gamaknye. dlm 4.30pm baru ktrg gerak ke masjid taqwa tempat duri akan dinikahkan~ (uuu mak plak yg nebes!). sblm sampai masjid sempat lg singgah minom kat hentian tepi jalan ni lol punyalah sbb xmo tunggu pengantin lama2 (sbb adik pengantin ckp nikah lps asar..which is opkos la pkol 5++ br start). OTL burok nau perangai.

65253_10151363828712155_1802940328_nminom2 doluuu

sampai masjid, pengantin pon xde lg.. as expected lah kkk. mst lame nk mekap2 dlu khennn. skali tgk eira pon ade (ex coursemate) dan husband dan anak2 nya hoho da bertaun ropenye x jumpa makcik ni. 10 menet lps tu br lah duriandy sampai. wah santek pulak mak aku nk jd pengantin wajah berseri2 gitew (bunyi ala2 “hari lain x santek ke?” LOL). lafaz pertama, kimci tergagap “aku terima nikahnya… *senyap doploh saat*”. LOL sabau2 jgn gopoh sgt. x lari gunung (?) dikejar~ kahkahh. akhirnye lafaz ke 2 berjaya juga dilafazkan. maka sah la mereka sbg suami isteri. alhamdulillah. sorg lg petom dh lepas. yg lagi 6 ni xtau bile, masih tgh buat sale. kot ade yg nk beli tu roger2 la. trololol.

73453_10151363917832155_2060010359_nsuke lettewwwww

385462_10151363864932155_120600917_n♥♥♥

mlm nye tu ktorg pon pegi la berjalan2 pusing town. xtau la ape tmpt menarik kat sini haha. tp kalau dduk je kat bilik lg mcm xde life pulak. so ktrg pon kuar jgk la berjalan2 tengok menara condong. dan aktiviti plg menarik ialah.. MAKAN!! omg petom2 mmg sudah diketahui monster2 kesemuanya. so ktrg pon pegila food court dpn tu carik makanan. order la yong tau fu sbb adik waiter tu promot yong tau fu 5 ringgit. so ktrg pon amik la 2 pinggan sbb dia kata cukop je utk ktorg 6 org ni.

549378_10151364090462155_450559135_nmuka2 kelaparan tunggu yongtaufu

538310_10151364097237155_1998366988_n

tu diaaahhh yongtaufu 5 hengget yg dikatanya cukop utk 3 org. ni separoh perot aku sorg pon x cukoppp hahahah. siot punya adik waiter. so ktrg pon teroskan perjalanan cari makanan lain, dan makanan seterusnya ialah burger tepi jalan!! ngeh ngeh lame gile x mkn burger tepi jalan. blk2 mkn burger mcd puii buhsan dah. then beli jgk kacang tanah (?) ke ape tah namanya xtau la. portion stgh kilo dn mkn sambil tunggu burger tu siap. after burger siap, ktrg pon melepak la dpn tangga menara condong tu dn mkn burger dgn rakusnya sambil diperhati org ramai (perasan).

531668_10151364138557155_384144166_nsedapnyaaa beger tepi jalan tsk tsk /nangis air mate urup

lps mkn, pegi la pulak jln2 tengok gerai2 jual brg tepi2 tu. da mcm ala2 uptown downtown la kunun. skali dgr ade org karok kat stage dpn tu. ropenye ade majlis karaoke sempena cny. tp cam buat dek jela ala standard la org karok kat uptown downtown gitu kan. skali lagu seterosnye, ade 2 brader nyanyi lagu anuar zen pulak nyah heii. suara sejibik cam bang nuor!! hadoi mmg sume teros terstop dan x berkelip melihat keamazingan 2 brader tu nyanyi. LOL. lps lagu tu, turn sorg bdk plak nk karok. ropenye bdk tu bdk waiter yg amik oder yongtaufoo ktrg td lmaooo. suare adik ni bg aku cm xde la sdp sgt sbb mcm suara kecik je lg x matang wakaka. tp sdp lah jgk sbb x sumbang. so ktrg pon yg td berdiri, teros carik port duduk dn bersila. sambil2 adik tu nyanyi si anney pon wave tgn lmaooo tinggal x bwk lighstick kaler2 je OTL xdpt chant taemin, adik telok intan pon jd yeww.

307372_10151364149342155_706298747_nx dpt karok, layan org karok pon jadila OTL.

setelah puas mendengar sesi karoks, ktrg pon blk lah. sblm blk homestay, singgah sebentar di kedai mamak lalu oder ayam berempah pula lol almaklumlah x kenyang lg OTL. sampai rumah, ape lg bedal la ayam beramai2.. pastu tidoooooo. zzz.

600650_10151364238522155_392415031_nmonster in action! keukeu

hari keesokannya (hari duri bersanding) dan hari iols jd bridesmaid a.k.a dayang2 menabur bunga rampai akan disambung di entry part 2 lol. good night!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s