trip to teluk intan for duri’s wedding – part 1.

akhirnye setelah bertaun beliau meroyan nk kawin, kawin jugak extended mom aku ni iaitu doory. tp petom panggil duriandy. asal usul nama duriandy.. xperlu la diceritakan di sini. akan membuka aib pengantin sajo. LOL!

maka tanggal 10 feb lepas merangkap hari ahad raya cina, petom2 yg forever alone available (a.k.a aku, yani, anne, sitot, intan & nad) beserta dya pon zass ke teluk intan dr KL melalui highway plus yg maha jem ittew. coti raya cina la katekan sume org sebok nk blk kampong. jenjen xde coz dia gi umrah ngan lakinye.. huhu. semoga mndpt umrah yg mabrur (?) ye jenjen. kkk. anyway we ols naik 2 kete; 1 kete saga blm kakak yani (preve dia tah dia pi buboh kat sabak bernam pulak), 1 lg myvi intan.

day 1: ahad (hari menikah)

sampai je exit bidor, ktrg pon masok la situ nk lalu jln lama. opkos lah jln lama, da teluk intan tu terperosok ke dlm nun mana ada highway. masok je exit tu, singgah la lunch di kedai kari kepala ikan salim. masa nk inform kete intan supaya dorg stop kat sini jgk, si sitot pegi ckp “haa stop kat kari kepala salim ye” lmaooooo ngerii kepala salim mane pulak yg ko buat kari!!

538284_10151363710947155_1772099689_ninilah restoran kari kepala salim yg disebot td LOL

lps lunch ktorg pon teros la zass ke teluk intan, terus pegi homestay ustad hamid yg dah dibook bpk duri (thank u uncle!). sampai homestay ape lg sume pon tanpa segan silu teros terjon di katil or lepak baring dpn tv. sume da penat gile gamaknye. dlm 4.30pm baru ktrg gerak ke masjid taqwa tempat duri akan dinikahkan~ (uuu mak plak yg nebes!). sblm sampai masjid sempat lg singgah minom kat hentian tepi jalan ni lol punyalah sbb xmo tunggu pengantin lama2 (sbb adik pengantin ckp nikah lps asar..which is opkos la pkol 5++ br start). OTL burok nau perangai.

65253_10151363828712155_1802940328_nminom2 doluuu

sampai masjid, pengantin pon xde lg.. as expected lah kkk. mst lame nk mekap2 dlu khennn. skali tgk eira pon ade (ex coursemate) dan husband dan anak2 nya hoho da bertaun ropenye x jumpa makcik ni. 10 menet lps tu br lah duriandy sampai. wah santek pulak mak aku nk jd pengantin wajah berseri2 gitew (bunyi ala2 “hari lain x santek ke?” LOL). lafaz pertama, kimci tergagap “aku terima nikahnya… *senyap doploh saat*”. LOL sabau2 jgn gopoh sgt. x lari gunung (?) dikejar~ kahkahh. akhirnye lafaz ke 2 berjaya juga dilafazkan. maka sah la mereka sbg suami isteri. alhamdulillah. sorg lg petom dh lepas. yg lagi 6 ni xtau bile, masih tgh buat sale. kot ade yg nk beli tu roger2 la. trololol.

73453_10151363917832155_2060010359_nsuke lettewwwww

385462_10151363864932155_120600917_n♥♥♥

mlm nye tu ktorg pon pegi la berjalan2 pusing town. xtau la ape tmpt menarik kat sini haha. tp kalau dduk je kat bilik lg mcm xde life pulak. so ktrg pon kuar jgk la berjalan2 tengok menara condong. dan aktiviti plg menarik ialah.. MAKAN!! omg petom2 mmg sudah diketahui monster2 kesemuanya. so ktrg pon pegila food court dpn tu carik makanan. order la yong tau fu sbb adik waiter tu promot yong tau fu 5 ringgit. so ktrg pon amik la 2 pinggan sbb dia kata cukop je utk ktorg 6 org ni.

549378_10151364090462155_450559135_nmuka2 kelaparan tunggu yongtaufu

538310_10151364097237155_1998366988_n

tu diaaahhh yongtaufu 5 hengget yg dikatanya cukop utk 3 org. ni separoh perot aku sorg pon x cukoppp hahahah. siot punya adik waiter. so ktrg pon teroskan perjalanan cari makanan lain, dan makanan seterusnya ialah burger tepi jalan!! ngeh ngeh lame gile x mkn burger tepi jalan. blk2 mkn burger mcd puii buhsan dah. then beli jgk kacang tanah (?) ke ape tah namanya xtau la. portion stgh kilo dn mkn sambil tunggu burger tu siap. after burger siap, ktrg pon melepak la dpn tangga menara condong tu dn mkn burger dgn rakusnya sambil diperhati org ramai (perasan).

531668_10151364138557155_384144166_nsedapnyaaa beger tepi jalan tsk tsk /nangis air mate urup

lps mkn, pegi la pulak jln2 tengok gerai2 jual brg tepi2 tu. da mcm ala2 uptown downtown la kunun. skali dgr ade org karok kat stage dpn tu. ropenye ade majlis karaoke sempena cny. tp cam buat dek jela ala standard la org karok kat uptown downtown gitu kan. skali lagu seterosnye, ade 2 brader nyanyi lagu anuar zen pulak nyah heii. suara sejibik cam bang nuor!! hadoi mmg sume teros terstop dan x berkelip melihat keamazingan 2 brader tu nyanyi. LOL. lps lagu tu, turn sorg bdk plak nk karok. ropenye bdk tu bdk waiter yg amik oder yongtaufoo ktrg td lmaooo. suare adik ni bg aku cm xde la sdp sgt sbb mcm suara kecik je lg x matang wakaka. tp sdp lah jgk sbb x sumbang. so ktrg pon yg td berdiri, teros carik port duduk dn bersila. sambil2 adik tu nyanyi si anney pon wave tgn lmaooo tinggal x bwk lighstick kaler2 je OTL xdpt chant taemin, adik telok intan pon jd yeww.

307372_10151364149342155_706298747_nx dpt karok, layan org karok pon jadila OTL.

setelah puas mendengar sesi karoks, ktrg pon blk lah. sblm blk homestay, singgah sebentar di kedai mamak lalu oder ayam berempah pula lol almaklumlah x kenyang lg OTL. sampai rumah, ape lg bedal la ayam beramai2.. pastu tidoooooo. zzz.

600650_10151364238522155_392415031_nmonster in action! keukeu

hari keesokannya (hari duri bersanding) dan hari iols jd bridesmaid a.k.a dayang2 menabur bunga rampai akan disambung di entry part 2 lol. good night!

Advertisements

al-fatihah.


one of those happy days.

when we visited him at hospital putrajaya back in december last year (the last and final time i met him).

it’s still clear in my head, i teased him cold-heartedly at this time when i said “emieee kitorang nk pi karok pasni! jgn jelesss haha” and he just smiled and laughed, but i know deep inside his heart, he really wanna join us cuz he really loves singing so much (though we didnt go for karok that day pun). never imagined it gonna be like our last joke together. 😥

never imagined that you will meet HIM this soon. HE loves you more definitely. i’m really sorry for all my wrongdoings to you (though it’s too late already to say it 😥 , but of course i already forgive you for all your wrongdoings too, if there’s any). may you rest in peace over there.

al-fatihah to one of my petam, allahyarham Hilmy Hassan 😥


on his last birthday celebration (that we celebrated for him).

what the tuutt.

forgot to blog abt this. last week before pegi photoshoot with petoms, tibe2 sitot post gamba ni kat fb. teroslah aku ter jawdrop sambil mata terbeliak. lmaooooo perlu laa sampai jd model kedai gamba plakkk puahahahah. btw kedai ni dijumpai oleh si sapik, adiknye sitot, yg terletak di melaka. sape yg curik gamba ktorg gi jual kat kedai gamba ni haa ngaku cepattt !! LOL. dah la gune free2 jer. dah la sampai 3 gamba small medium large lolol. baya royalti arr.

p/s: btw gamba ni diambik mase petoms trip ke melaka before grad taun lps. saje gi melaka mengimbau kenangan silam zmn alpha kat mmu melaka kui3.

riang ria di hari raye.

bole tak baru nk update psl raye hahah suke aku laa kan. ni blog sapeeee ??? wekk. pslnye da update kat tumblr lope plak kewujudan blog rasmi nih x hapdet lg. baiklah akan saye hapdet skrg. btw raye haritu aku igt aku raye sorg2 je (ngan parents aku la ofc) memandangkan taun ni turn abg kakak aku sume raya umah mertua masing2. family aku ni de sistem di mane raye taun ni sume raye sini raye 1st smpai raye 2nd, next year rumah mertua plak, next next year rumah sini balik dan begitulah seterosnye. so mmg akan ade la raye yg aku akan jd anak tunggal, ade jgk raye yg aku akan jd bibik. tp skali abg aku no 3 tu xjd raye kedah, so ade kwn la nk raye taun ni hehe. xde la jd ank tunggal :’) duet raye maseh dpt lg ye mmndgkan raye aritu aku xde keje lg haha bijak sungguh aku plan nk start keje pas raye (pdhl mmg dpt pas raye LOL). so timekasih la abg kakak makcik pakcik sume yg bg saye duet raye taon dpn aku plak la kasi duet raye kat ank sdare sume ek? sob sob tape aku nk ikot style duri, sape nk duet raye kene ckp aku cantik 10x dulu hhahaha besnye besnye. so raye ke-3 bru lah kakak abg aku laen sume balik.

raye ke-7 plak ade konvoi raye sesambest (name nak kene sepak) konvoi raye ngan ex-schoolmates sume la. besenye konvoi area s.alam etc tp taun ni director si cimap nk org raye umah die kot haha so die pon tuka la. raye area sg buloh, ampang, keramat camtu. very the kl. gi rumah em, zaeisha, jannah, cimap, dol and tah sape lg. bape umah je tp dr pg smpai ke ptg sbb jaoh2 sumenye. byk mase spend atas jalan je apekah la. xksh la janji dpt beraye n jumpe kwn2 lame haha bes gak la.

tu jela cite raye aku slain gi umah makcik pakcik tu bese la. umah aku mmg xde open house so sape2 nk dtg sile jela serang. petom petam ni tah bile nk dtg pas raye kot br dtg. tah raye ape dah time tu hahah okla smpai di sni sahaje karangan raye saye byebye! next time (2638278 bulan akan dtg) saye update lg! 😛

cr to aie for gamba konvoi raye.

sambest girls reunite.

team A yg bjaye bakar ayam walopon asek makan asap.

motiff la tarok gamba sdiri LOL.

pas pnat melantak.

main rendam kaki je. x sanggop nk membasahkan baju haha.

all of us.

so ahad lepas telah di adekan sambest girls reunion (reunion skola tp pomp je) di bukit belachan *wae bukit belachan waeee??* kerna mungkin da bosan dgn congkak gabai etc. bkt belachan atau taman rimba ampang ni not bad gak la. cume nk menapak dr gate ke tempat yg best mandi tu saket pinggang gak la. xtau la pakcik guard tu kate 200m tp ak rs cam 2km je hahah whatever la pakcik.

reunion ni best sbb buat bbq! woohoo. pastu sume org pon ade bwk makanan sket2 ala2 potluck la ni tp ni nenek sgale potluck sbb byk gle makanan LOL. slain ayam dan frankfurter yg dibbqkan, ade juge bihun ain kama, puding caramel nadea, pizza buatan along, buah2an, kuih muih dan tah ape2 lg. mmg sengkak ah kan kalo nk makan sume.

team bbq plak telah di bahagi kpd 2 iaitu team A dan team B. aku mesti la team A yg bjaye baka ayam haha. team B plak ialah team buat arang 8juta jam sbb dorg gune teknik tradisional almaklumlah ade 1 je alat pembakar si aten punye kaler merah dlm gamba atas ni ha. wakakaka. apepon tahniah la kpd kedue2 team kerna tbukti tanpe janthan kte masih leh wat bbq LOL.

pas sume da abis melantak, maka terjon lah memasing ke sungai. tp ade gak yg x terjon sungai antarenye aku la sbb mls nk tuka2 baju kang so aku main rendam2 kaki je haha. da pnt mnd sume pon naek atas balek n sambung melantak lg. gile perot dinaso sume. pastu ptg dlm kol 5 sume pon siap2 la nk balek. acare diakhiri ngan pemberian keychain dr oz from paim dan ucapan nadea sbg organizer. pastu sume pon balek la. haha.

*peserte2: mili aten eryn milah ainun qila poora olie along chepah nadea esma piah deqya nadia awe anis syue2 ainamir scud durra aink nazurah dijah sariyah jannah paim kakshifa. sekian.

*gamba curik kat fb chepah.

places to go.

..before we grad.

1. broga hill
2. sate station.
3. taman lampu i-city.
4. look out point.
5. etc.

nak balik da. cuti (buat sendiri) seminggu hhaha.
and happy cny, gong xi fa cai to all my chinese friends!

p/s: anne de unnie, beli souvenir byk2! yb & fo punye tau! 😀