trip to teluk intan for duri’s wedding – part 2.

sambungan kpd entry day 1 sebelum ni keukeu.

day 2: isnin (hari bersanding)

pagi2 subuh syapie da bgn mandi bersiap. heh nk jd bridesmaids a.k.a dayang2 jelitawan haruslah kene bermekap2. kerna misi harini ialah utk ………. *tett* LOL. maka sume pon bermekap2 lah atas bantuan jurumekap amatur i.e sitot, anne & intan. yg lain tlg tadah muka je laa. muahahaha. dlm pkl 11 ktrg pon gerak lah ke rumah duri. plan asalnye nk singgah rumah dia bergambo2 di bilik pengantin etc. tp nk carik rumah makcik ni punyalah susah (walopon da berkali2 pegi). sbbnya taman ni ade 4358262347728 juta lorong ditambah pula sume yg bijak bestari ni x mtk alamat or google siap2, maka plan pon phail. akhirnya ktrg pon terus jelah ke venue persandingan iaitu dewan bandaran teluk intan. masa ni paru, pika, aizzat, mak sitot, ayah sitot & adik sitot pon ade. dorg br gerak dr KL pagi senin tu jgk.

da masok dewan, sume pon melantak la nasi kenduri dgn jayanya. dr pg x mkn kekdahnye. skali tgk wan ngan feeq pon da ade. lps mkn, mc da announce supaya sume dayang2 dpt bersedia di aisle red carpet tmpt pengantin nk lalu. so ktrg pon pegi la sana jd mcm pakguard pon ade sambil pegang bunga rampai. haha. sambil2 tunggu tu pengantin pon x sampai2, maka ktrg pon ape lg, bergambo sajela kerjanya~ aktiviti favourite dr zmn petom masih kanak2 ribena sampai ke zmn hampir jd mak budak. LOL.

SAMSUNG CSCforever bersedia nak menabur bunga rampai.

SAMSUNG CSCwe ols lagi. keukeu.

SAMSUNG CSCok laa ni la pengantin nye. sesi suap menyuap kek.

pengantin pon sampai. pak pak pung pung. dayang2 pon tabur2 la bunga rampai ke pengantin, pengapit dn parents belah laki. tabur2 sampai abis. pastu bersurai ke tepi. lol tu je tugasnya. sonang baitu keje jd dayang. pasni nk jd dayang lg lahh hahaha. pastu sambung lg aktiviti camwhoring kali ni di atas stage bersama pengantin pule. lame jgk lah ktrg bergambo kat atas skali mc announce turn family pengantin plak. maka ktrg pon undurkan lah diri. bye duri~ sobsob. slmt pengantin baru jgn notty2~ keukeu.

17647_10151365440687155_96044767_npengantin & bridesmaids.

65981_10151365513787155_1556074008_nbergambo lagi sebelom balik. lol.

aktiviti seterusnya ialah… pulang!! hoyeah. sebelom pulang, singgah sebentar di sabak bernam amik preve yani. baru la syok merempit 140 160 ngeh ngeh (gaye mcm lah aku yg drive khennn). slps itu, acara yg dinanti2.. CENDOL BAKAR !! yg asik disebot2 yani, akhirnya sampai jgk aku di sini. cendol bakar ni kat tepi jalan je, sebelom masok exit LATAR tu, kompem akan nmpk pakcik2 RELA tgh mengawal lalu lintas. sbb mmg org berpusu2 nk masok situ. nk parking pon kene pandai2 la ko nk idop. yg best, bole drive-thru! ha canggih x canggih. cendol pak leman ko hado drive-thru? agak2 mls nk carik parking tu, pegi jela drive-thru tu. sama je mcm mcd, bole order bukak tingkap xyah turon dr kete. LOL. dasar meleis sungguh.

529661_10151365713282155_1098429409_ntu la nye cendol bakar.

tp mmg sedap lah cendol dia tu x tipu. aku x de la suke cendol sgt tp bole pulak mkn cendol ni dan abis pule. kire sedap la tu. asal usul nama cendol bakar ni ialah; sebelum dimasak, gula melaka itu dibakar dlu.. br dimasak dn dicampor ke dlm cendol. giteww. selain tu, nama atok owner tmpt ni juga ialah bakar. maka jd lah cendol bakar. ini kisah benar ye, ada ditampal di bunting dpn counter cendol, bkn rekaan aku semata2. LOL. selain cendol, byk lg menu lain ada, e.g rojak king, nasi lemak, nasi ayam etc. so xdela dtg situ semata nk mkn cendol. kalo lapo stok perot dinaso cam we ols, oder lah rojak sepinggan dua. keukeu.

da abis melantak sambil dgr ceramah uncle olin (ayah sitot) psl life dan silat (OTL), ktrg pon balik lah ke destinasi memasing. aku pon sampai rumah dlm pkol 7pm. timekasih yaniandy atas penat lelah drive dn antar aku blk sampai dpn pintu gate rumah. almaklumlah aku ni x berkereta mase tu, BLE2 sakit masok spital. sobs.

anyway, to duri, selamat pengantin baru!! semoga jd isteri yg solehah. jgn mls2 masak (lol). microwave tu ktrg bg nk memudahkan keje ko, tp jgn la hari2 ko guna panaskan nasi campor pulak yeee. hahahahh. dan jgn mls2 kemas rumah yer. ktrg x cukop bajet la plak nk bg ko vacuum skali. vacuum robot idaman ko tu, sila la beli sendiri. cari la yg bole panjat sampai siling. sng la ko nnt xyah sapu habuk atas lemari. LOL! and to kimci, slmt pengantin baru juga. jage mak aku baik2 yer. slmt berduri dan berkimci u ols!~ ngiauuu ‚̧

600602_10151365477187155_661582970_n bye duri selamat pengantin baru!! ūüôā

trip to teluk intan for duri’s wedding – part 1.

akhirnye setelah bertaun beliau meroyan nk kawin, kawin jugak extended mom aku ni iaitu doory. tp petom panggil duriandy. asal usul nama duriandy.. xperlu la diceritakan di sini. akan membuka aib pengantin sajo. LOL!

maka tanggal 10 feb lepas merangkap hari ahad raya cina, petom2 yg forever alone available (a.k.a aku, yani, anne, sitot, intan & nad) beserta dya pon zass ke teluk intan dr KL melalui highway plus yg maha jem ittew. coti raya cina la katekan sume org sebok nk blk kampong. jenjen xde coz dia gi umrah ngan lakinye.. huhu. semoga mndpt umrah yg mabrur (?) ye jenjen. kkk. anyway we ols naik 2 kete; 1 kete saga blm kakak yani (preve dia tah dia pi buboh kat sabak bernam pulak), 1 lg myvi intan.

day 1: ahad (hari menikah)

sampai je exit bidor, ktrg pon masok la situ nk lalu jln lama. opkos lah jln lama, da teluk intan tu terperosok ke dlm nun mana ada highway. masok je exit tu, singgah la lunch di kedai kari kepala ikan salim. masa nk inform kete intan supaya dorg stop kat sini jgk, si sitot pegi ckp “haa stop kat kari kepala salim ye” lmaooooo ngerii kepala salim mane pulak yg ko buat kari!!

538284_10151363710947155_1772099689_ninilah restoran kari kepala salim yg disebot td LOL

lps lunch ktorg pon teros la zass ke teluk intan, terus pegi homestay ustad hamid yg dah dibook bpk duri (thank u uncle!). sampai homestay ape lg sume pon tanpa segan silu teros terjon di katil or lepak baring dpn tv. sume da penat gile gamaknye. dlm 4.30pm baru ktrg gerak ke masjid taqwa tempat duri akan dinikahkan~ (uuu mak plak yg nebes!). sblm sampai masjid sempat lg singgah minom kat hentian tepi jalan ni lol punyalah sbb xmo tunggu pengantin lama2 (sbb adik pengantin ckp nikah lps asar..which is opkos la pkol 5++ br start). OTL burok nau perangai.

65253_10151363828712155_1802940328_nminom2 doluuu

sampai masjid, pengantin pon xde lg.. as expected lah kkk. mst lame nk mekap2 dlu khennn. skali tgk eira pon ade (ex coursemate) dan husband dan anak2 nya hoho da bertaun ropenye x jumpa makcik ni. 10 menet lps tu br lah duriandy sampai. wah santek pulak mak aku nk jd pengantin wajah berseri2 gitew (bunyi ala2 “hari lain x santek ke?” LOL). lafaz pertama, kimci tergagap “aku terima nikahnya… *senyap doploh saat*”. LOL sabau2 jgn gopoh sgt. x lari gunung (?) dikejar~ kahkahh. akhirnye lafaz ke 2 berjaya juga dilafazkan. maka sah la mereka sbg suami isteri. alhamdulillah. sorg lg petom dh lepas. yg lagi 6 ni xtau bile, masih tgh buat sale. kot ade yg nk beli tu roger2 la. trololol.

73453_10151363917832155_2060010359_nsuke lettewwwww

385462_10151363864932155_120600917_n‚ô•‚ô•‚ô•

mlm nye tu ktorg pon pegi la berjalan2 pusing town. xtau la ape tmpt menarik kat sini haha. tp kalau dduk je kat bilik lg mcm xde life pulak. so ktrg pon kuar jgk la berjalan2 tengok menara condong. dan aktiviti plg menarik ialah.. MAKAN!! omg petom2 mmg sudah diketahui monster2 kesemuanya. so ktrg pon pegila food court dpn tu carik makanan. order la yong tau fu sbb adik waiter tu promot yong tau fu 5 ringgit. so ktrg pon amik la 2 pinggan sbb dia kata cukop je utk ktorg 6 org ni.

549378_10151364090462155_450559135_nmuka2 kelaparan tunggu yongtaufu

538310_10151364097237155_1998366988_n

tu diaaahhh yongtaufu 5 hengget yg dikatanya cukop utk 3 org. ni separoh perot aku sorg pon x cukoppp hahahah. siot punya adik waiter. so ktrg pon teroskan perjalanan cari makanan lain, dan makanan seterusnya ialah burger tepi jalan!! ngeh ngeh lame gile x mkn burger tepi jalan. blk2 mkn burger mcd puii buhsan dah. then beli jgk kacang tanah (?) ke ape tah namanya xtau la. portion stgh kilo dn mkn sambil tunggu burger tu siap. after burger siap, ktrg pon melepak la dpn tangga menara condong tu dn mkn burger dgn rakusnya sambil diperhati org ramai (perasan).

531668_10151364138557155_384144166_nsedapnyaaa beger tepi jalan tsk tsk /nangis air mate urup

lps mkn, pegi la pulak jln2 tengok gerai2 jual brg tepi2 tu. da mcm ala2 uptown downtown la kunun. skali dgr ade org karok kat stage dpn tu. ropenye ade majlis karaoke sempena cny. tp cam buat dek jela ala standard la org karok kat uptown downtown gitu kan. skali lagu seterosnye, ade 2 brader nyanyi lagu anuar zen pulak nyah heii. suara sejibik cam bang nuor!! hadoi mmg sume teros terstop dan x berkelip melihat keamazingan 2 brader tu nyanyi. LOL. lps lagu tu, turn sorg bdk plak nk karok. ropenye bdk tu bdk waiter yg amik oder yongtaufoo ktrg td lmaooo. suare adik ni bg aku cm xde la sdp sgt sbb mcm suara kecik je lg x matang wakaka. tp sdp lah jgk sbb x sumbang. so ktrg pon yg td berdiri, teros carik port duduk dn bersila. sambil2 adik tu nyanyi si anney pon wave tgn lmaooo tinggal x bwk lighstick kaler2 je OTL xdpt chant taemin, adik telok intan pon jd yeww.

307372_10151364149342155_706298747_nx dpt karok, layan org karok pon jadila OTL.

setelah puas mendengar sesi karoks, ktrg pon blk lah. sblm blk homestay, singgah sebentar di kedai mamak lalu oder ayam berempah pula lol almaklumlah x kenyang lg OTL. sampai rumah, ape lg bedal la ayam beramai2.. pastu tidoooooo. zzz.

600650_10151364238522155_392415031_nmonster in action! keukeu

hari keesokannya (hari duri bersanding) dan hari iols jd bridesmaid a.k.a dayang2 menabur bunga rampai akan disambung di entry part 2 lol. good night!

iftar with hottesteu.

went to sweetree at ampang for iftar with my hottest tlisteu/trollers – kakton, kakwawa, kakrina, kakmon, kaktimah dan kakmai pula keesokan harinye (on sunday). LOL aktip bebenau mak ye hari2 nak buke luar. since this is my first time going to ampang alone, so sesat jalan itu sudah semestinya akan berlaku. lg pon gua mmg ratu salah simpang so it’s expected trololol. pkol 5 gerak dr rumah, pkol 7 masih pusing korean town lg carik sweetree x jumpe2. ropenye jauh terperuk ke dlm lg bkn dpn ampang point tu haa tskk kesian aku kene tawaf ampang.

the rate is RM39 but cuz we bought an RM25 voucher from groupon, so yeah it became RM25 only lah hehe. the foods erm, quite ok la. i didn’t eat much tho…….. cuz i’m not fasting lol XD

p/s: gambar makanan xde coz tuan punya camera (wawa) bz spazz max247 LMAOOOOOOO /NOT!!/

iftar de sesambest 2011.

inilah kedai tersebot.

went to segi seri 3 in 1 steamboat at sec 23 shah alam with ex schoolmates last saturday for berbukaaa. x pasal aku kene jadi program director (?) bagai LOL hanya kerana aku suggest utk buke kat tmpt ni kan. igt tlg book je sekali kene kutip duet skali OTL mmg gua nak sekeh je si cimap ni.

sampai sana dlm pkol 6 kutip aten dulu yg kononnye sesat kat carrefour haha skali ropenye die x sesat grr. then milah ainun pon sampai. then dduk la bwh khemah mcm kenduri dah ha. belah dalam sume da fully occupied. then baru la yg lain2 sampai adela dlm 42 org sumenye. then amik la makanan. ade 4538729347 jenis bebola utk disteamboatkan lah kan as usual. ade jgk nasik daging ikan udang sotong sate etc. ade jgk desert iaitu aiskrim. btw utk bulan pose ni die xde tolong bakar daging. sume da siap2 bakar which is x bape nk best la kan x panas. aritu mase pegi bln x pose dgn anne & intan, kite bg je daging sume kt die nnt die tlg bkr. sdp gile kot! tp kalo time2 camni die tolong bakar mau patah plak tgn die bape juta daging plak die nk tolong bakar haha. ok ckp dah cam kaplam, next!

 makcik kayo!

selepas sesi makan2 ialah sesi bayar membayar. ni mmg bahagian yg paling aku x gemor kerna aku da lama x menjalankan tugas kutip2 duet ni. skill da x  bapa nk tajam lolol. tp berjaya gak la kutip duet RM31.50 sorg. total sume sekali ialah RM1323 utk 42 org sekali kutip2 ade RM1053 je. ha menggagau aku nk kire balik sape yg belom baya apsal x cukop etc etc. ropenye aritu da baya duet booking RM270 sbb tu la x cukop. sengal btol tukang book tu yer bkn nk igtkan aku grr lol. setelah itu igtkan ade sesi ambik gamba beramai2 plak tp ropenye xde. grr benci btol.

ha ape lg silelah mkn kat sini. besttt. lg byk choice compared to flaming haha. dan yg paling penting, dkt sket dgn rumah aku lol. btw utk pose ni, rate die ialah RM31.50. kalau bulan biase, RM25.90.

website : segi seri 3 in 1 steamboat

p/s: all pics credit to mad & aten ūüėõ

iftar with petoms petams at TLG.

 petom petom.

 petom and all (eh zoom perot erol sket LOL).

weekend lepas (ahad) gi buke pose bersame petom, petam, pika & nik di that little gerai (TLG) AU5 keramat! ni pon susah benau nk plan dr second day puasa lg. sbb ade org free, ade org plak x free, ade jauh, etc etc. finally ahad tu dpt gak bukak pose bersama heheh.

mule2 pegi umah sitot dlu kat tmn permata tu ha. smyg maghrib dlu, bukak pose bersama air oren dlu. pastu baru lah gerak pi that little gerai tu yg sekangkang petom je dr umah sitot. tp utk jalan kaki tu mmg x ye. berkemungkinan aku akan terpakse gogok air sirap tgh jln kalo kene jalan kaki sebelom waktu buke LOL. btw that little gerai ni nama je gerai tp sebenanye die restoran haha western food. sedap2 la kire sumenye. yg lg canggih, kite siap bole order thru fb je –> That Little Gerai in AU5. canggih ok mcd pon x camni, kene main call2 1800 lol.

we ols.

they ols.

sampai2 sane tgk2 sume makanan da siap terhidang atas meja ahaha mcm bos dah ha. aku order seafood aglio olio. sedaaapp! pastu add on mashed potato with blackpepper sauce. sedaaappp jugak! menu2 lain adelah spt :-
-chicken chop with fries & coleslaw (black pepper)
-chicken chop with mashed potato & salad
-grilled dory with mashed potato & salad
-grilled dory with aglio olio
-grilled chicken with mashed potato & salad (black pepper)
-nasi goreng kampung
-small ass burger
-spaghetti bolognese small

 grilled dory with mashed potato & salad.

spaghetti bolognese small.

grilled chicken with mashed potato & salad.

grilled dory with aglio olio (aglio olio nyorok bwh ikan)

air x order coz dpt air free iaitu bandung segelas hehe. overall mmg ok la sini cume jauh gile nk mhati dari umah aku tau taaakk sejam stgh atas jalan nk mengadap mrr2 yg 24/7 jam tu lol. sile la bukak branch baru area s.alam ke pj ke subang ke ye TLG keukeukeu.

p/s: gamba courtesy intan izzani kerna dia sorg je bwk camera lol.

omnomnom.

went to seoul garden ou last weekend with yani and sitot coz aku dah mengidam kalah jenjen yg pregnant 5 bln haha. pick them up at lrt kj and then zass to ou. carik parking cam giler akhirnye dpt jgk dgn bantuan abg jage parking haha. then teros carik seoul garden yg ropenye dh tuka tmpt. ropenye sume tmpt mkn dh gi lg floor camtu ek lol i’m so noob bape kurun x pegi ou weh. sampai je teros la ngapngap omnomnom cam dinasor.

pas sume da bloated dan sebelom yani kuarkan balik sume yg telah dimakannye dn masak balik atas dapor tu hahah *euwww* maka kami pon keluar la dr situ. tgu plak erol yg handphone abis battery siap kene call gune public phone hahah. pastu gi watson bli brg. pastu erol sampai pastu sume blur xtau nk buat ape. xkn nk blk dh kot br pkol 4. so raja and ratu longkang ni pon sume suggest main bowling. =.= apekah maen bowling. layan jer la. padehal si erol ni br lepas balik dr main bowling ngan officemate. watdefish bdk ni obses gile maen bowling haha asl ko x wakil msia je haa LOL.

so sape yg mng. opkos la raja tak longkang yg bcite2 nk wakil msia tu haha. kalo x menang xtau la aku kan. no 2 yani. ehhhh camne bdk ni bole kalahkan aku. itu yg kte xtau haha. no 3 aku fuh nsb bek x last haha :p. no 4 sitot keukeu. so next activity, marilah kte karok pule! sobs =.=

petom satay station.

sesatay.

ahad lepas gi satay station bersempena hari  aku dan anney open table LOL nak gak ckp sini kannn. haaa sbg bukti ktorg da open table okeyyy kang de gak muke2 yg tuntut aku open table lg. mmg taaakk. gigih tau aku nk pi sini siap naik ktm lembap cam ninja tu grk dr umah panas tgahari bute kol 2pm (tupiem ftw) dah tu naik lrt ngan aney plak dr kl sentral pi tmn melati sbb aney mls nk drive/xtau jln or kedua2nye haha. pastu sitot amik ktrg then we olls gerak la bersame petom yg lain ke ampang. awal gile ok smpai kol 4 da tpacak dpn pintu kedai LOL ala2 first customer la kire. sbbnye aku mls nk lmbt2 kang kalo gi pas maghrib ke hape mmg tido sate station la jwbnye aku, xsempat nk blk klang. so pegi awal ok per, tea time la konon heheh. tea time mkn sate LOLWUT?

pepetam.

pepetom.

ular sesawa kekenyangan.

pas da order mengorder baru la pepetam dtg btw ade paru ngan aizart je. erol xde gi sabah kesiannn melepas la ko. xpela erol ko kan HENCIK HAIRUL kott komphem ko xherannye ktrg open table sate kan anney hahah. yg lain emie naip tah mane i also dont know. ha pas order sampai melantak la ape lgik xkan tgok je. sorg 10 cucuk xyah bebanyak. pastu sume pon da jd ular sawa tersandar kekenyangan maka kol 6.30 ktorg pon ciao la. tu lah saje update biro aktivit petom setakat ni. sekian tq.

satay station.

muke muke kelahap x saba nak makan satay free.

hah sebelom aku terlupe dan semakin bizi dgn fyp (eceh) baiklah kirenye aku hapdet pasal satay station ni. hiahaha. bajet de org pakse hapdet la. podachit. baiklah. sebenanye mlm kamis yg lepas petom dan petam yg kelahap ni sume telah pegi ke satay station yg terletak di kg pandan. tujuan sebenar ke satay station ialah utk menghabiskan baki rm150 drpd trip ke penang aritu. bile ko pegi penang? hahah ni taon lepas punye cite ok bapak la lame. aku da simpan rm150 ni setaon ropenye. da gune ganti balek, gune ganti balek. sampai satu tahap aku rase nk gune duet tu beli crocs nk kne sepak je (siap utk sitot sekali, apekahh). so sebelom aku wat mcm2 ngan duet tu baiklah kte gune gi makan satay station. hehe.

so satay station ni sebenanye ade 4 branch ye tuan puan. selain kat kg pandan ni, ade lg 3 iaitu di ampang waterfront, mont kiara dan setiawangsa. kire hebat gak la tokei die ni. muda lagi aku rase sume bru 20++ taon. perjalanan ke satay station kg pandan ni agak pelik sdikit ye kerna ktorg ikot je ape kate gps paru. turn left die kate turn left la jwbnye. so jalan yg dilalui tu spt pelik sdikit. siap kene lalu bukit yg tinggi gile adoi takpaham aku la. tp ropenye die sebelah tesco ampang jela der. kua dr kawasan pelik tu, sampai da mrr2. pastu masok cilok2 sket, sampai cam area kg pandan tu ha nampak laa satay station. die mcm rumah je ropenye. kat halaman rumah tu ade meja2 leh makan situ. rumah tu plak mcm rumah kampong, pon bole makan dlm tu. ade aircond lg. mmg bes ah pendek kate. x rase cam mkn kat restoran. rase cam gi open house raye umah member je.

sebelom. sume x saba nk ngap satay nampaknye.

selepas. sume dah bersandar di dinding nampaknye.

kat sini satay ayam dan daging harganye rm0.80. satay hati dan limpa plak rm1.30. mahal sket la tp gemokmokmok ye sumenye. kire cam makan 5 pon da kenyang (aku la). hiahaha. kalo stok perot besau mungkin dlm 10 cucuk la baru kenyang dan bloated. ade gak mi rebus yg kuah pekat gile haranye rm6. tp ni leh share kot 2 org, kecuali la ko tamak dahla order mi rebus pastu order sate 15 cucuk plak lg. nasi impit plak satu set tu rm3. air plak ktorg order 3 jug air sirap yg hargenye rm4.50 satu jug. so total perbelanjaan mlm ni ialah rm151.70. terlebey rm1.70 plak dr bajet asal. haha. tp x mengape. kerna rm150 tu x campo duet sitot lg sebab sitot x gi penang aritu. so die kene la baya rm15 gak hehehe. tak paham? tak yah paham.

motifff tarok gamba ni? nk tnjuk tu ha cawan styrofoam. hahah.

pe lg aku nk promot satay station ni?? ceh bajet dpt satay free la kalo promot. buang mase aku je. haha. ok la so berdasarkan review sume org, ternyata satay kat sini mmg sedap. dah la gemok2 sumenye. mmg puas ati la kire kalo makan. yg x suke makan satay daging pon tetibe leh suke makan satay daging kat sini. servis pon laju. ape lagi aku nak kipas nih ape lagi?? air pon sedap cume nape die kasi cawan plastik (bkn plastik, ala ape tu styrofoam?) environment mmg plg terbaik la spt dikatekan di atas td. rase cam pegi open house raye umah member! time nak balik tu ade burung kakak tua kat tepi gate tu. sore cm manusie argh takoot takoot. itu sajelah karangan saye hari ni tq.

ha sile la tengok website satay station utk maklumat lanjut.

p/s: nk blek umah 2 hari yeay! argh nk keja bas u429 plak 1140 nk gerak da byeeee.