iftar with petoms petams at TLG.

 petom petom.

 petom and all (eh zoom perot erol sket LOL).

weekend lepas (ahad) gi buke pose bersame petom, petam, pika & nik di that little gerai (TLG) AU5 keramat! ni pon susah benau nk plan dr second day puasa lg. sbb ade org free, ade org plak x free, ade jauh, etc etc. finally ahad tu dpt gak bukak pose bersama heheh.

mule2 pegi umah sitot dlu kat tmn permata tu ha. smyg maghrib dlu, bukak pose bersama air oren dlu. pastu baru lah gerak pi that little gerai tu yg sekangkang petom je dr umah sitot. tp utk jalan kaki tu mmg x ye. berkemungkinan aku akan terpakse gogok air sirap tgh jln kalo kene jalan kaki sebelom waktu buke LOL. btw that little gerai ni nama je gerai tp sebenanye die restoran haha western food. sedap2 la kire sumenye. yg lg canggih, kite siap bole order thru fb je –> That Little Gerai in AU5. canggih ok mcd pon x camni, kene main call2 1800 lol.

we ols.

they ols.

sampai2 sane tgk2 sume makanan da siap terhidang atas meja ahaha mcm bos dah ha. aku order seafood aglio olio. sedaaapp! pastu add on mashed potato with blackpepper sauce. sedaaappp jugak! menu2 lain adelah spt :-
-chicken chop with fries & coleslaw (black pepper)
-chicken chop with mashed potato & salad
-grilled dory with mashed potato & salad
-grilled dory with aglio olio
-grilled chicken with mashed potato & salad (black pepper)
-nasi goreng kampung
-small ass burger
-spaghetti bolognese small

 grilled dory with mashed potato & salad.

spaghetti bolognese small.

grilled chicken with mashed potato & salad.

grilled dory with aglio olio (aglio olio nyorok bwh ikan)

air x order coz dpt air free iaitu bandung segelas hehe. overall mmg ok la sini cume jauh gile nk mhati dari umah aku tau taaakk sejam stgh atas jalan nk mengadap mrr2 yg 24/7 jam tu lol. sile la bukak branch baru area s.alam ke pj ke subang ke ye TLG keukeukeu.

p/s: gamba courtesy intan izzani kerna dia sorg je bwk camera lol.

Advertisements

omnomnom.

went to seoul garden ou last weekend with yani and sitot coz aku dah mengidam kalah jenjen yg pregnant 5 bln haha. pick them up at lrt kj and then zass to ou. carik parking cam giler akhirnye dpt jgk dgn bantuan abg jage parking haha. then teros carik seoul garden yg ropenye dh tuka tmpt. ropenye sume tmpt mkn dh gi lg floor camtu ek lol i’m so noob bape kurun x pegi ou weh. sampai je teros la ngapngap omnomnom cam dinasor.

pas sume da bloated dan sebelom yani kuarkan balik sume yg telah dimakannye dn masak balik atas dapor tu hahah *euwww* maka kami pon keluar la dr situ. tgu plak erol yg handphone abis battery siap kene call gune public phone hahah. pastu gi watson bli brg. pastu erol sampai pastu sume blur xtau nk buat ape. xkn nk blk dh kot br pkol 4. so raja and ratu longkang ni pon sume suggest main bowling. =.= apekah maen bowling. layan jer la. padehal si erol ni br lepas balik dr main bowling ngan officemate. watdefish bdk ni obses gile maen bowling haha asl ko x wakil msia je haa LOL.

so sape yg mng. opkos la raja tak longkang yg bcite2 nk wakil msia tu haha. kalo x menang xtau la aku kan. no 2 yani. ehhhh camne bdk ni bole kalahkan aku. itu yg kte xtau haha. no 3 aku fuh nsb bek x last haha :p. no 4 sitot keukeu. so next activity, marilah kte karok pule! sobs =.=

petom satay station.

sesatay.

ahad lepas gi satay station bersempena hari  aku dan anney open table LOL nak gak ckp sini kannn. haaa sbg bukti ktorg da open table okeyyy kang de gak muke2 yg tuntut aku open table lg. mmg taaakk. gigih tau aku nk pi sini siap naik ktm lembap cam ninja tu grk dr umah panas tgahari bute kol 2pm (tupiem ftw) dah tu naik lrt ngan aney plak dr kl sentral pi tmn melati sbb aney mls nk drive/xtau jln or kedua2nye haha. pastu sitot amik ktrg then we olls gerak la bersame petom yg lain ke ampang. awal gile ok smpai kol 4 da tpacak dpn pintu kedai LOL ala2 first customer la kire. sbbnye aku mls nk lmbt2 kang kalo gi pas maghrib ke hape mmg tido sate station la jwbnye aku, xsempat nk blk klang. so pegi awal ok per, tea time la konon heheh. tea time mkn sate LOLWUT?

pepetam.

pepetom.

ular sesawa kekenyangan.

pas da order mengorder baru la pepetam dtg btw ade paru ngan aizart je. erol xde gi sabah kesiannn melepas la ko. xpela erol ko kan HENCIK HAIRUL kott komphem ko xherannye ktrg open table sate kan anney hahah. yg lain emie naip tah mane i also dont know. ha pas order sampai melantak la ape lgik xkan tgok je. sorg 10 cucuk xyah bebanyak. pastu sume pon da jd ular sawa tersandar kekenyangan maka kol 6.30 ktorg pon ciao la. tu lah saje update biro aktivit petom setakat ni. sekian tq.

petom’s day out.

memandangkan ade org (duriandy dakamesh) request utk aku hapdet blog, maka aku hapdetlah jua. wakaka bajet hot ar. sbnanye aku cam da xde mood nk berblog2 ni skrg haha sbb idop aku skrg slain tido, makan, tgok tv dan kpop maka tiada lainlah. xkan aku nk hapdet “hari ni aku mkn nasik lauk sambal sotong” xpon “hari ni aku tgok tv benci bilang cinta baim wong blakon tu” xpon “hari ni aku stalk laki2 kpop aku” blablabla. mcm nk kene sepak la plak kan. xpon kalo aku hapdet psl kpop nnt lg mcm nk kene sepak, xde bende lain, kpop3. org pon x paham so makanye aku active di tumblr saje lah utk hapdet kpop aku tu. maka threeb3ars pon dibiarkan tkontang kanting haha. ape intro pjg sgt aku nk cite psl petom’s day out sbnanye td.

so pd weekend lpas (minggu lpas punye lpas) bpk la lame, telah diadekan petom’s day out di midvalley ahha ape punye ayat nih. yg join cume aku, anne, sitot, intan, yani, erol encik hairul dan paru. nape ade 2 petam tersesat. lantak la. memule aku teman anne gi soping kain utk shawlattic die kat kamdar smntare tgu minah2 ni dtg. pastu dorg dtg tetibe ade paru plak tokojut mak. pastu ktorg pon gi la tgok eclipse tp ni da second time la kirenye aku tengok. xkisahlaa eclipse koott.

pas movie gi melantak kat food court the gardens plak. aku ngan anne spt biase la tros menuju ke kedai ahjumma dan mengorder korean foods spt bibimbap dan dak galbi. wtf is that. bibimbap tu mixed rice la ade nasik sayor ayam sotong etc pastu gaul2 dan makan haha gitew. dak galbi tu ayam ptong kecik2 je kot saje nk glemer mcm xleh mkn mak masak ayam lmfao sukati aku la kan haha. dorg yg len makan ape tah malaysian food la kire. pastu br lah yani dan lakinye dtg. pastu gosip2. gosip pejadah sume stok cite psl keje dorg kt tm tu je. aku ni dh la unemployed haha. tadah jela telinge denga haha tp cite psl encik hairul tu best sket la psl bos die tu haha kesian tol. ha plg best umah die la wakaka bole plak ade housemate ****** mmg bjodoh tol.

pas abis gosip dan melantak, sambung melantak lg kat popeye’s plak. apekah sume perot cm monster. kol 9 br la balik kakak anne amik. smpai umah tros la bpk aku bebel “da mlm br nk balik tido jela sane sng” lmfao. im 23 and i still have a curfew FML ok. nnt da keje xkan nk ckp kat boss “ohh boss sye xleh balik mlm la bpk saye x kasi” hahaahh tros YOU’RE FIRED !!!

p/s: kalau sume petom ade kan best. byk lg bahan bole digosip e.g neo duriandy, jen tunang etc hahaha.

p/s lg: aku x keje lg btw. aku punye suke la nak keje ke x. dok umah abiskan rete mak bpk best pe hahaha. tp skrg kan tgh megasale mmg aku bole menangis air mate drh jela sbb bpk ak sapot mkn pakai je, soping out of list ok. sobs. mari la keje.

p/s lg: aku skrg mkn byk tau tp mslhnye brt aku x naik2. yg naik cumelah lemak di muke asghjskslsgdsjksk muke aku da cam bola. so jgn nk mrh ckp aku mkn sikit la ape la.

p/s lg: sabtu ni convo. hee excitednye.

fyp presentation and shutter island.

finallyyyyyy the presentation is done. hahah mcm mimpi je okk sume da abis. thesis da submit, presentation da abis. mimpi ke pe ni ?? *tepok tepok pipi*

amek gamba dpn lif je iskk.

ya habibi pon nk amik gamba. amekk.

well, presentation smlm mmg ok. moderator sporting kot. *erkkk*. MEMANG TAK LAAA. aksi tembak menembak spt biase mmg xleh dielakkan. mcm gune bazooka ok. peng peng peng dush dush dush. yg plg xleh blah, bole kate project ktorg ni x related ngan engineering ?? what the eff ?? hurmm lantak la. yg penting pasni edit plagiarism je pastu submit hard cover pastu setel. hiahaha. semoge pass (pass jela xkan bajet A+ kott) dgn jayanye aminnnn.

malam nye intan ajak tgok movie plak kat alamanda bsame duri, anne dan ella. haha bes gak nih aku pon x kose nk dok bilik teringat2 muke si *** tadik sambil wat muke kerek menghine ktorg arghh. tp cte ape itu kte xtau ye. skali masok movie ropenye cte shutter island. leonardo dicaprio and mark ruffalo jd hero. ciss cite org gile ropenye !! adoyai. dah la aku saket otak dr siang td. makin saket otak aku. iskk.

cite ni psl leonardo dicaprio sbg edward daniels, seorang us marshal yg tgh investigate psl org gile (rachael solando) yg lari dr hospital gile (ashcliffe hospital) kat shutter island ni ngan ditemani partner die iaitu chuck. pastu kat sane dorg interview la sume org kat hospital gile tu utk cari rachael ni. hahah. pastu die rase hospital ni wat pembedahan otak utk org gile kat sini supaya sng nk control dorg. sambil tu die pon carik andrew laeddis, org gile yg duduk kat sni yg bunuh wife die dlu (dolores chanal). pastu die pon rase sume org kat pulau tu sebenanye jahat and berpakat nk tuduh die gile supaya die xleh keluar dr pulau tu and sebarkan pasal bedah2 otak ni.

sebenarnye, die lah org gile yg sebenar. die lah andrew laeddis. die gile pas bunuh wife die sbb wife die pon gile gak gi lemaskan 3 anak dorg kat tasik. mmg dlu die us marshal tp pas die bunuh wife die tu die da gile kot. tros masok hospital gile nie. tp die masih prasan yg die tu us marshal and nama die plak jd edward daniels. si chuck tu plak yg kononye partner polis die tu, sbenanrnye doktor gile die. wkakaka. dorg saje je blakon and plot drama ni supaye die igt balik and x gile dah. tp malangnye x bjaye. die tetap gile di akhir cerite. so tpakse la dorg amik die dan xtau la bwk gi mane. cam nk kene hukum bunuh je. sbb die sebenanye org gile yg ganas dan asik cederakan org. ish ish kesian. ngan aku2 skali jadik gile pas tengok cite ni. arghhhh. tp mmg best laa cite ni sbb ending yg sgt unpredictable.

karoks again!

when: thursday (last week koott)
where: the curve, ikea, ikano

ngapp ngapp.

prengg prengg.

setelah submit thesis fyp rabu lepas maka zombie2 kampong pisang spt aku, anne, yani, sitot, nad, intan dan skin pon gi la karok keesokkan hari nye. hahah. cam ade kaitan je. so pagi syapie (x syapie sgt la dlm pkol 11) ktorg pon gerak la pi the curve. sampai je tros melantak ok memandangkan sume pon tgh kebulur tgahari bute nih. melantak di mane? di ikea lah semestinyerr. monster2 ni sume pon makan meatball, salmon steak, chicken chop, chicken wings etc etc dgn lahapnye. pas makan, karok !! aku dan anne spt biase dgn lagu kpop dan juge lirik yg diprint hahaha. tp next time nak karok lagu 90s plak spt bsb, nsync, m2m etc hahaha i oso cant belip this.

di luar redbox.

cobaan sitot utk test habuk roller ikea di baju aku. motipp ??

mcm kaver album new boyz daa.

pas karok soping kat ikea plak. beli meja study kaler merah haha study la sgt. nak study pe lg mangkok nak abis blaja da. kire cam meja laptop la sebenanye. pastu tah mane2 sume nk berwindow shoping kat the curve tp x beli pe pon. tulang belakang aku da cam hape pye sakit ni. haha. pastu gi makan ss2 plak. aiyark. wa mmg lapa tp wa cam nak pengsan dah ni der. layankan jela share roti daging n pink panther ngan sitot. pastu balek la mmu. sampai bilik je aku da cam x betol. saket badan saket otak pe sume ade. haha. nasib duri ngan anne dah balik rumah. so xyah la dorg menyaksikan aku mengerang dan menangis pd pkol 3 pg cam antooo pon ade LOL. ok la nk update the next entry plak wakaka bye.

satay station.

muke muke kelahap x saba nak makan satay free.

hah sebelom aku terlupe dan semakin bizi dgn fyp (eceh) baiklah kirenye aku hapdet pasal satay station ni. hiahaha. bajet de org pakse hapdet la. podachit. baiklah. sebenanye mlm kamis yg lepas petom dan petam yg kelahap ni sume telah pegi ke satay station yg terletak di kg pandan. tujuan sebenar ke satay station ialah utk menghabiskan baki rm150 drpd trip ke penang aritu. bile ko pegi penang? hahah ni taon lepas punye cite ok bapak la lame. aku da simpan rm150 ni setaon ropenye. da gune ganti balek, gune ganti balek. sampai satu tahap aku rase nk gune duet tu beli crocs nk kne sepak je (siap utk sitot sekali, apekahh). so sebelom aku wat mcm2 ngan duet tu baiklah kte gune gi makan satay station. hehe.

so satay station ni sebenanye ade 4 branch ye tuan puan. selain kat kg pandan ni, ade lg 3 iaitu di ampang waterfront, mont kiara dan setiawangsa. kire hebat gak la tokei die ni. muda lagi aku rase sume bru 20++ taon. perjalanan ke satay station kg pandan ni agak pelik sdikit ye kerna ktorg ikot je ape kate gps paru. turn left die kate turn left la jwbnye. so jalan yg dilalui tu spt pelik sdikit. siap kene lalu bukit yg tinggi gile adoi takpaham aku la. tp ropenye die sebelah tesco ampang jela der. kua dr kawasan pelik tu, sampai da mrr2. pastu masok cilok2 sket, sampai cam area kg pandan tu ha nampak laa satay station. die mcm rumah je ropenye. kat halaman rumah tu ade meja2 leh makan situ. rumah tu plak mcm rumah kampong, pon bole makan dlm tu. ade aircond lg. mmg bes ah pendek kate. x rase cam mkn kat restoran. rase cam gi open house raye umah member je.

sebelom. sume x saba nk ngap satay nampaknye.

selepas. sume dah bersandar di dinding nampaknye.

kat sini satay ayam dan daging harganye rm0.80. satay hati dan limpa plak rm1.30. mahal sket la tp gemokmokmok ye sumenye. kire cam makan 5 pon da kenyang (aku la). hiahaha. kalo stok perot besau mungkin dlm 10 cucuk la baru kenyang dan bloated. ade gak mi rebus yg kuah pekat gile haranye rm6. tp ni leh share kot 2 org, kecuali la ko tamak dahla order mi rebus pastu order sate 15 cucuk plak lg. nasi impit plak satu set tu rm3. air plak ktorg order 3 jug air sirap yg hargenye rm4.50 satu jug. so total perbelanjaan mlm ni ialah rm151.70. terlebey rm1.70 plak dr bajet asal. haha. tp x mengape. kerna rm150 tu x campo duet sitot lg sebab sitot x gi penang aritu. so die kene la baya rm15 gak hehehe. tak paham? tak yah paham.

motifff tarok gamba ni? nk tnjuk tu ha cawan styrofoam. hahah.

pe lg aku nk promot satay station ni?? ceh bajet dpt satay free la kalo promot. buang mase aku je. haha. ok la so berdasarkan review sume org, ternyata satay kat sini mmg sedap. dah la gemok2 sumenye. mmg puas ati la kire kalo makan. yg x suke makan satay daging pon tetibe leh suke makan satay daging kat sini. servis pon laju. ape lagi aku nak kipas nih ape lagi?? air pon sedap cume nape die kasi cawan plastik (bkn plastik, ala ape tu styrofoam?) environment mmg plg terbaik la spt dikatekan di atas td. rase cam pegi open house raye umah member! time nak balik tu ade burung kakak tua kat tepi gate tu. sore cm manusie argh takoot takoot. itu sajelah karangan saye hari ni tq.

ha sile la tengok website satay station utk maklumat lanjut.

p/s: nk blek umah 2 hari yeay! argh nk keja bas u429 plak 1140 nk gerak da byeeee.

hot air balloon.

haha baru nk update. sebab lupe! bizi ngan super show 2 laa katekan. kuang3. so hot air balloon putrajaya telah dipegi (apekah la verb ko ni) pada jumaat lepas (a day before super show 2) with yani, sitot and shikin (sitot’s roommate). mule2 cyber hujan ok so sume org pon mcm da berserah kepada takdir jela. kalau hujan, lepak alamanda jela jwbnye. mmg xde la balloon nak terbang kan time hujan2 windy2 segala. skali sampai putra, x hujan! yeayyeay! sampai sane mmg best la sbb byk balloon kalerful warna warni pastu mcm2 bentuk. yg paling best ialah bentuk darth vader dgn jeans levi’s. ktorg smgt dah nak naik ni tp baru nk gi beratur, tiket abis daa. sedeh kot haha. setelah puas bercamwhore bersama dslr shikin (thx shikin! xD) ktorg pon gi la booth e-cig bisnesman2 berjaya si paru, erol dan aizat. taktau la pe cer bisnes dorg ni aritu untung byk ke x. yg penting dorg tetap kene open table sate station sbb da jadi bisnes berjaye hehe. pastu sitot ngan shikin wat paint kat muke plak. ok la cantek la gak (paint tersebot). pastu mak aizat kasi nasik lemak free sorg 2 bungkus hehe (tq aunty!). pastu aku beli crocs nk kene sepak rm30. pastu ktorg pon balik la cyber dgn hepi nye.