trip to teluk intan for duri’s wedding – part 2.

sambungan kpd entry day 1 sebelum ni keukeu.

day 2: isnin (hari bersanding)

pagi2 subuh syapie da bgn mandi bersiap. heh nk jd bridesmaids a.k.a dayang2 jelitawan haruslah kene bermekap2. kerna misi harini ialah utk ………. *tett* LOL. maka sume pon bermekap2 lah atas bantuan jurumekap amatur i.e sitot, anne & intan. yg lain tlg tadah muka je laa. muahahaha. dlm pkl 11 ktrg pon gerak lah ke rumah duri. plan asalnye nk singgah rumah dia bergambo2 di bilik pengantin etc. tp nk carik rumah makcik ni punyalah susah (walopon da berkali2 pegi). sbbnya taman ni ade 4358262347728 juta lorong ditambah pula sume yg bijak bestari ni x mtk alamat or google siap2, maka plan pon phail. akhirnya ktrg pon terus jelah ke venue persandingan iaitu dewan bandaran teluk intan. masa ni paru, pika, aizzat, mak sitot, ayah sitot & adik sitot pon ade. dorg br gerak dr KL pagi senin tu jgk.

da masok dewan, sume pon melantak la nasi kenduri dgn jayanya. dr pg x mkn kekdahnye. skali tgk wan ngan feeq pon da ade. lps mkn, mc da announce supaya sume dayang2 dpt bersedia di aisle red carpet tmpt pengantin nk lalu. so ktrg pon pegi la sana jd mcm pakguard pon ade sambil pegang bunga rampai. haha. sambil2 tunggu tu pengantin pon x sampai2, maka ktrg pon ape lg, bergambo sajela kerjanya~ aktiviti favourite dr zmn petom masih kanak2 ribena sampai ke zmn hampir jd mak budak. LOL.

SAMSUNG CSCforever bersedia nak menabur bunga rampai.

SAMSUNG CSCwe ols lagi. keukeu.

SAMSUNG CSCok laa ni la pengantin nye. sesi suap menyuap kek.

pengantin pon sampai. pak pak pung pung. dayang2 pon tabur2 la bunga rampai ke pengantin, pengapit dn parents belah laki. tabur2 sampai abis. pastu bersurai ke tepi. lol tu je tugasnya. sonang baitu keje jd dayang. pasni nk jd dayang lg lahh hahaha. pastu sambung lg aktiviti camwhoring kali ni di atas stage bersama pengantin pule. lame jgk lah ktrg bergambo kat atas skali mc announce turn family pengantin plak. maka ktrg pon undurkan lah diri. bye duri~ sobsob. slmt pengantin baru jgn notty2~ keukeu.

17647_10151365440687155_96044767_npengantin & bridesmaids.

65981_10151365513787155_1556074008_nbergambo lagi sebelom balik. lol.

aktiviti seterusnya ialah… pulang!! hoyeah. sebelom pulang, singgah sebentar di sabak bernam amik preve yani. baru la syok merempit 140 160 ngeh ngeh (gaye mcm lah aku yg drive khennn). slps itu, acara yg dinanti2.. CENDOL BAKAR !! yg asik disebot2 yani, akhirnya sampai jgk aku di sini. cendol bakar ni kat tepi jalan je, sebelom masok exit LATAR tu, kompem akan nmpk pakcik2 RELA tgh mengawal lalu lintas. sbb mmg org berpusu2 nk masok situ. nk parking pon kene pandai2 la ko nk idop. yg best, bole drive-thru! ha canggih x canggih. cendol pak leman ko hado drive-thru? agak2 mls nk carik parking tu, pegi jela drive-thru tu. sama je mcm mcd, bole order bukak tingkap xyah turon dr kete. LOL. dasar meleis sungguh.

529661_10151365713282155_1098429409_ntu la nye cendol bakar.

tp mmg sedap lah cendol dia tu x tipu. aku x de la suke cendol sgt tp bole pulak mkn cendol ni dan abis pule. kire sedap la tu. asal usul nama cendol bakar ni ialah; sebelum dimasak, gula melaka itu dibakar dlu.. br dimasak dn dicampor ke dlm cendol. giteww. selain tu, nama atok owner tmpt ni juga ialah bakar. maka jd lah cendol bakar. ini kisah benar ye, ada ditampal di bunting dpn counter cendol, bkn rekaan aku semata2. LOL. selain cendol, byk lg menu lain ada, e.g rojak king, nasi lemak, nasi ayam etc. so xdela dtg situ semata nk mkn cendol. kalo lapo stok perot dinaso cam we ols, oder lah rojak sepinggan dua. keukeu.

da abis melantak sambil dgr ceramah uncle olin (ayah sitot) psl life dan silat (OTL), ktrg pon balik lah ke destinasi memasing. aku pon sampai rumah dlm pkol 7pm. timekasih yaniandy atas penat lelah drive dn antar aku blk sampai dpn pintu gate rumah. almaklumlah aku ni x berkereta mase tu, BLE2 sakit masok spital. sobs.

anyway, to duri, selamat pengantin baru!! semoga jd isteri yg solehah. jgn mls2 masak (lol). microwave tu ktrg bg nk memudahkan keje ko, tp jgn la hari2 ko guna panaskan nasi campor pulak yeee. hahahahh. dan jgn mls2 kemas rumah yer. ktrg x cukop bajet la plak nk bg ko vacuum skali. vacuum robot idaman ko tu, sila la beli sendiri. cari la yg bole panjat sampai siling. sng la ko nnt xyah sapu habuk atas lemari. LOL! and to kimci, slmt pengantin baru juga. jage mak aku baik2 yer. slmt berduri dan berkimci u ols!~ ngiauuu ❤

600602_10151365477187155_661582970_n bye duri selamat pengantin baru!! 🙂