fyp presentation and shutter island.

finallyyyyyy the presentation is done. hahah mcm mimpi je okk sume da abis. thesis da submit, presentation da abis. mimpi ke pe ni ?? *tepok tepok pipi*

amek gamba dpn lif je iskk.

ya habibi pon nk amik gamba. amekk.

well, presentation smlm mmg ok. moderator sporting kot. *erkkk*. MEMANG TAK LAAA. aksi tembak menembak spt biase mmg xleh dielakkan. mcm gune bazooka ok. peng peng peng dush dush dush. yg plg xleh blah, bole kate project ktorg ni x related ngan engineering ?? what the eff ?? hurmm lantak la. yg penting pasni edit plagiarism je pastu submit hard cover pastu setel. hiahaha. semoge pass (pass jela xkan bajet A+ kott) dgn jayanye aminnnn.

malam nye intan ajak tgok movie plak kat alamanda bsame duri, anne dan ella. haha bes gak nih aku pon x kose nk dok bilik teringat2 muke si *** tadik sambil wat muke kerek menghine ktorg arghh. tp cte ape itu kte xtau ye. skali masok movie ropenye cte shutter island. leonardo dicaprio and mark ruffalo jd hero. ciss cite org gile ropenye !! adoyai. dah la aku saket otak dr siang td. makin saket otak aku. iskk.

cite ni psl leonardo dicaprio sbg edward daniels, seorang us marshal yg tgh investigate psl org gile (rachael solando) yg lari dr hospital gile (ashcliffe hospital) kat shutter island ni ngan ditemani partner die iaitu chuck. pastu kat sane dorg interview la sume org kat hospital gile tu utk cari rachael ni. hahah. pastu die rase hospital ni wat pembedahan otak utk org gile kat sini supaya sng nk control dorg. sambil tu die pon carik andrew laeddis, org gile yg duduk kat sni yg bunuh wife die dlu (dolores chanal). pastu die pon rase sume org kat pulau tu sebenanye jahat and berpakat nk tuduh die gile supaya die xleh keluar dr pulau tu and sebarkan pasal bedah2 otak ni.

sebenarnye, die lah org gile yg sebenar. die lah andrew laeddis. die gile pas bunuh wife die sbb wife die pon gile gak gi lemaskan 3 anak dorg kat tasik. mmg dlu die us marshal tp pas die bunuh wife die tu die da gile kot. tros masok hospital gile nie. tp die masih prasan yg die tu us marshal and nama die plak jd edward daniels. si chuck tu plak yg kononye partner polis die tu, sbenanrnye doktor gile die. wkakaka. dorg saje je blakon and plot drama ni supaye die igt balik and x gile dah. tp malangnye x bjaye. die tetap gile di akhir cerite. so tpakse la dorg amik die dan xtau la bwk gi mane. cam nk kene hukum bunuh je. sbb die sebenanye org gile yg ganas dan asik cederakan org. ish ish kesian. ngan aku2 skali jadik gile pas tengok cite ni. arghhhh. tp mmg best laa cite ni sbb ending yg sgt unpredictable.

interview.

dpn office celcom. duri xde sbb die kene amik gamba aku ni la hahaha.

akhirnye berjaya gak wat interview kat p1 wimax, celcom and digi. ni interview utk fyp daa. bukan interview nak carik keje. haha. perjalanan utk mensetelkan interview ni mmg memeritkan (ktorg kan penggune public transport, iskk) sehingga aku dan duri terase seperti nak pengsan. tp output die sgt memuaskan ati sbb ktorg da bleh start wat thesis ngan senang ati hiahahaha.

ok perjalanan nye camni. memule ktorg amik bas u429 dr dpn mmu pkol 8.10 pg memandangkan duri kate bas akan lalu 8.20. adoi pagi2 aku da saket perot, nak tunggu bas plak. pastu sampai putrajaya sentral ktorg pon tunggu la bas E1 pegi kl tu. bas gerak 8.30 ye. pastu dalam bas aku tido kroh2 la pe lagi. ngantok nih pagi2. pastu sampai dpn CM tah pkol bape 9 kot. pastu ktorg pon gi la lrt CM sebelah je tempat turun bas td. sekali penjaga kaunter tiket tu kate xleh naik lrt sbb lrt delay ke hape tah. so org yg tgh tgu lrt pon x dpt naik2 lg. ade ramai gile org nk mampus kat atas. so die xkan kasi org beli tiket la selagi yg kat atas tu x naik2 kan. adoi ape ke malangnye nasib. time kritikal camni laa lrt nak wat pasal kan. so ktorg pon pi la menapak ke stesen ktm kl seberang jalan tu. da sampai dpn kaunter tiket si duri tanye kalo org turun ktm org turun kat mane. naik teksi jela. adoyai penat je haku naek tangge dakamesh oi. lalu ktorg pon turun la blk dan carik cab kat bwh tu. ade 2 situasi sbb ade 2 cab ye.

duri: ade meter x?
pakcik teksi 1: xde. meter rosak (da rosak gi la betolkan sengal).
duri: kalau gi kl sentral bape hengget?
pakcik teksi 1: rm10.
duri: ha mahalnye. slalu saye naik rm4 je.
pakcik teksi 1: ehh mane de. xdpt laa. ok la awak nak bape?
aku: 5 hengget!
pakcik teksi 1: ehh xdpt laa. ok la 8 hengget.
duri: erm. xpela ktorg turun.
pakcik teksi 1: xdpt laa 5 hengget. klu nk murah kene tunggu belah sane.
duri: ok la kalu camtu ktorg turun and tunggu belah sane (hahah mengong duri).
pakcik teksi 1: ok la 7 hengget (sebok nk tawar menawar aku kate tamo tamo laa!)
duri: xpela xpela ktorg turun and tunggu belah sane.
pakcik teksi 1: haaa turun laaa !!!

ek enen pakcik ni. marah plakk. kecow la lu. gile penipu punye pakcik teksi. jangan harap la ktorg nak naek teksi xde meter. so jgn lah naik teksi xde meter ye. gile penipu sume mangkok ayun neh. kalau de meter starting die rm3. pastu setiap km die akan naik 20sen la lebey kurang camtu. tu baru la fair kan. ni sedap2 je tarok rm10. ape muke ktorg ni ade muke dr kampong pinang sebatang ke. aku tau la kl sentral tu sekangkang kera je dr CM tu mangkok. nak tipoo makcik2 xpe la gak grr. lalu ktorg pon tahan la teksi ke 2. yg ni ok la ade meter, tapi.. ermm..

duri: ade meter x? kalau kl sentral bese bape hengget? (sambil masok dlm teksi dan teksi bergerak)
pakcik teksi 2: awak de bape hengget? 10? 50? 1000? (ape ke kerek benau pakcik nih)
aku dan duri: hurmm huhu. (siyes malas nk layan)
pakcik teksi 2: ni nak gi mane ni?
aku: nak gi pj.
pakcik teksi 2: pj kat area mane? (byk tanye daa)
aku: wimax kat jln templer ngan celcom kat the crest.
pakcik teksi 2: ohh kalau nak gi jln templer rm15 naik teksi.
aku dan duri: (waa cm murah je) ok la pakcik gi jalan templer tros la. xjd gi kl sentral.
pakcik teksi 2: ok bak alamat. wah tulisan mmg laa besa kan. cantik plak tuu (bpk perli abes tulisan aku, lantak aku ahhh kan sebok gile pakcik ni grr).
duri: eh dekat je eh pj ngan kl sentral ni ropenye. (adoi sengal la ko nape ko ckp dpn pakcik nii)
pakcik teksi 2: awak org mane? (agak dahhh kompem pakcik ni tau ko bkn org kl)
duri: teluk intan.
pakcik teksi 2: oo telok anson. haa ni sebelah ni dlm tuu, tuu, UM. tau UM? (adoi jd tourist guide plak dahh)
aku dan duri: hmm. (malas layan)
pakcik teksi 2: ha yg ni bangunan UITM pertama di malaysia. dulu mara nama nya rida. r-i-d-a rida. (yela pakcik tourist guide)
aku dan duri: hmm. (malas layan lagi)
pakcik teksi 2: mane laa bangunan awak nk pegi ni x jumpe pon. asal x mintak no tepon die. kalo sesat camni kan senang ade no tepon bole call!
aku: sbb ktorg x buat appointment. lg pon xde no tepon. ade no customer service 1-800 tu je.
pakcik teksi 2: even though u dont make any appointment u still have to know their phone number. (mak aih speaking la plak pakcik teksi nii)
aku: hmm. (malas layan siyes aku cam nk sepak je pakcik ni tau x)
aku dan duri: haa tu die bangunan p1 wimax.
pakcik teksi 2: mane kamu tau?
aku dan duri: ade iklan p1 wimax kat lua tu +_+. (pdn mke pakcik ni. tatau p1 wimax ape la tu. wekk)
pakcik teksi 2: ok la hati hati balek karang.
aku dan duri: erkk. baiklah.

adoi stress aku ngan pakcik ni. pagi2 da spoil de mood. aku tgok no ic die skali 41XXX-XX-XXXX hahaha bapak la tua. abah aku pon lahir taon 1942. pakcik ni lagi tau setaun dr bpk aku ropenye. patot la asek membebel. psl tulisan aku la, psl x amik no tepon p1 wimax la, tu la ni la. saba jela. anggap jela denga bebelan dr bapak.

ni plak kat p1 wimax. gamba si customer service xleh letak ahhaaha.

pastu kat wimax hehe best. layanan tiptop first class punye customer service. dah la yg layan tu manager die. ngan engineer die kot. kire mcm ketua kat tempat tu la kot. mcm2 soalan ktorg die jawab. bagus tol. lap u wimax! pastu gi celcom plak kat the crest. ni pon best. layanan tiptop gak (sbb duri da anta email aritu ckp nk dtg hehe). tp ni yg layan tu technical manager. so jawapan die mmg jawapan technical semata2 la kan. mcm dengar lecturer kasi lecture pon ade. x paham satu, ngantok satu, lapa satu. adoyai. tp ok la byk gile input dpt. leh masok dlm report fyp sikalang juga. muahaha. pastu blk kl sentral naik teksi lg. arini idop ktorg ngan teksi jela. pakcik teksi ni ok la gak cume tambang rm11.50 die bole mtk cukopkan rm12 sebab xde duit baki 50sen. apekahh pakcik kedekot nk mampos. ktorg ni da la student apekate pakcik yg bg diskaun kpd rm11 je. sampai kl sentral lunch kat warongkita. pastu smyg zohor.

seterosnye, ktorg gi times square plak naik monorail. nak gi digi service centre. skali org tu kate die xleh jwb ape2 soalan sbb manager x kasi. papehal kene gi digi hq. adeh. skema benau. org nk tye soalan basic je pon. so ktorg pon gi la window shopping da tu nak wat hape lg kan. sempat gak la duri beli legging sehelai haha. aku gi mystar nk beli brg kpop tp xde bende menarik la plak. kol 5 ktorg pon blk la ke kl sentral blk. dan singgah di kedai digi utk menginterview org kedai situ. nasib la layan. haha. best2. pastu nak balek la pe lagi. naek lrt gi CM. pastu naik bas E1 dpn lrt CM tu balek ke putrajaya sentral. pastu naik bas u429 balek mmu. maka tamatlah perjalanan interview ktorg hari ni. bace pon penat. aku ngan duri yg tonggang tonggek naek bas lrt teksi segala ni lagi laa penat. nasib setel da part interview. hehe. kalu tulis dlm report sume bende ni agak2 markah effort leh dpt full x. wakaka. penat nii satu hari. sket lagi nak pengsan.

p/s: ape ke panjang benau aku tulis. menyampah tol tengok. x soh bace pon la wekk. aku tulis ni takot lupe kang taim nak tarok dlm report hahaha.

survey.

diharapkan anda, ye anda, siapa lagi kalau bukan anda. agar dapatlah kirenye menjawab soalan survey ini yg berkaitan dgn wireless broadband. jika anda bukan pengguna wireless broadband (mungkin anda gune streamyx iaitu wired broadband, atau x penah gune intenet langsung, eh tpoo, kalau x camne leh bace blog ni?) haa x mengapa, anda jwb je soalan 1, 2, 3, 4 dan 17.

actually, survey ini adelah utk fyp ktorg yg bertajuk Study of High Speed Wireless Broadband Network in Malaysia. click link kat bawah ini ye. ala seminit je da habis jwb. da try da tadi. kuikui. ok time kasih! thank you! komawo! 😉

click here: Questionnaire about High Speed Wireless Broadband Network in Malaysia