iftar de sesambest 2011.

inilah kedai tersebot.

went to segi seri 3 in 1 steamboat at sec 23 shah alam with ex schoolmates last saturday for berbukaaa. x pasal aku kene jadi program director (?) bagai LOL hanya kerana aku suggest utk buke kat tmpt ni kan. igt tlg book je sekali kene kutip duet skali OTL mmg gua nak sekeh je si cimap ni.

sampai sana dlm pkol 6 kutip aten dulu yg kononnye sesat kat carrefour haha skali ropenye die x sesat grr. then milah ainun pon sampai. then dduk la bwh khemah mcm kenduri dah ha. belah dalam sume da fully occupied. then baru la yg lain2 sampai adela dlm 42 org sumenye. then amik la makanan. ade 4538729347 jenis bebola utk disteamboatkan lah kan as usual. ade jgk nasik daging ikan udang sotong sate etc. ade jgk desert iaitu aiskrim. btw utk bulan pose ni die xde tolong bakar daging. sume da siap2 bakar which is x bape nk best la kan x panas. aritu mase pegi bln x pose dgn anne & intan, kite bg je daging sume kt die nnt die tlg bkr. sdp gile kot! tp kalo time2 camni die tolong bakar mau patah plak tgn die bape juta daging plak die nk tolong bakar haha. ok ckp dah cam kaplam, next!

 makcik kayo!

selepas sesi makan2 ialah sesi bayar membayar. ni mmg bahagian yg paling aku x gemor kerna aku da lama x menjalankan tugas kutip2 duet ni. skill da x  bapa nk tajam lolol. tp berjaya gak la kutip duet RM31.50 sorg. total sume sekali ialah RM1323 utk 42 org sekali kutip2 ade RM1053 je. ha menggagau aku nk kire balik sape yg belom baya apsal x cukop etc etc. ropenye aritu da baya duet booking RM270 sbb tu la x cukop. sengal btol tukang book tu yer bkn nk igtkan aku grr lol. setelah itu igtkan ade sesi ambik gamba beramai2 plak tp ropenye xde. grr benci btol.

ha ape lg silelah mkn kat sini. besttt. lg byk choice compared to flaming haha. dan yg paling penting, dkt sket dgn rumah aku lol. btw utk pose ni, rate die ialah RM31.50. kalau bulan biase, RM25.90.

website : segi seri 3 in 1 steamboat

p/s: all pics credit to mad & aten 😛

riang ria di hari raye.

bole tak baru nk update psl raye hahah suke aku laa kan. ni blog sapeeee ??? wekk. pslnye da update kat tumblr lope plak kewujudan blog rasmi nih x hapdet lg. baiklah akan saye hapdet skrg. btw raye haritu aku igt aku raye sorg2 je (ngan parents aku la ofc) memandangkan taun ni turn abg kakak aku sume raya umah mertua masing2. family aku ni de sistem di mane raye taun ni sume raye sini raye 1st smpai raye 2nd, next year rumah mertua plak, next next year rumah sini balik dan begitulah seterosnye. so mmg akan ade la raye yg aku akan jd anak tunggal, ade jgk raye yg aku akan jd bibik. tp skali abg aku no 3 tu xjd raye kedah, so ade kwn la nk raye taun ni hehe. xde la jd ank tunggal :’) duet raye maseh dpt lg ye mmndgkan raye aritu aku xde keje lg haha bijak sungguh aku plan nk start keje pas raye (pdhl mmg dpt pas raye LOL). so timekasih la abg kakak makcik pakcik sume yg bg saye duet raye taon dpn aku plak la kasi duet raye kat ank sdare sume ek? sob sob tape aku nk ikot style duri, sape nk duet raye kene ckp aku cantik 10x dulu hhahaha besnye besnye. so raye ke-3 bru lah kakak abg aku laen sume balik.

raye ke-7 plak ade konvoi raye sesambest (name nak kene sepak) konvoi raye ngan ex-schoolmates sume la. besenye konvoi area s.alam etc tp taun ni director si cimap nk org raye umah die kot haha so die pon tuka la. raye area sg buloh, ampang, keramat camtu. very the kl. gi rumah em, zaeisha, jannah, cimap, dol and tah sape lg. bape umah je tp dr pg smpai ke ptg sbb jaoh2 sumenye. byk mase spend atas jalan je apekah la. xksh la janji dpt beraye n jumpe kwn2 lame haha bes gak la.

tu jela cite raye aku slain gi umah makcik pakcik tu bese la. umah aku mmg xde open house so sape2 nk dtg sile jela serang. petom petam ni tah bile nk dtg pas raye kot br dtg. tah raye ape dah time tu hahah okla smpai di sni sahaje karangan raye saye byebye! next time (2638278 bulan akan dtg) saye update lg! 😛

cr to aie for gamba konvoi raye.

sambest girls reunite.

team A yg bjaye bakar ayam walopon asek makan asap.

motiff la tarok gamba sdiri LOL.

pas pnat melantak.

main rendam kaki je. x sanggop nk membasahkan baju haha.

all of us.

so ahad lepas telah di adekan sambest girls reunion (reunion skola tp pomp je) di bukit belachan *wae bukit belachan waeee??* kerna mungkin da bosan dgn congkak gabai etc. bkt belachan atau taman rimba ampang ni not bad gak la. cume nk menapak dr gate ke tempat yg best mandi tu saket pinggang gak la. xtau la pakcik guard tu kate 200m tp ak rs cam 2km je hahah whatever la pakcik.

reunion ni best sbb buat bbq! woohoo. pastu sume org pon ade bwk makanan sket2 ala2 potluck la ni tp ni nenek sgale potluck sbb byk gle makanan LOL. slain ayam dan frankfurter yg dibbqkan, ade juge bihun ain kama, puding caramel nadea, pizza buatan along, buah2an, kuih muih dan tah ape2 lg. mmg sengkak ah kan kalo nk makan sume.

team bbq plak telah di bahagi kpd 2 iaitu team A dan team B. aku mesti la team A yg bjaye baka ayam haha. team B plak ialah team buat arang 8juta jam sbb dorg gune teknik tradisional almaklumlah ade 1 je alat pembakar si aten punye kaler merah dlm gamba atas ni ha. wakakaka. apepon tahniah la kpd kedue2 team kerna tbukti tanpe janthan kte masih leh wat bbq LOL.

pas sume da abis melantak, maka terjon lah memasing ke sungai. tp ade gak yg x terjon sungai antarenye aku la sbb mls nk tuka2 baju kang so aku main rendam2 kaki je haha. da pnt mnd sume pon naek atas balek n sambung melantak lg. gile perot dinaso sume. pastu ptg dlm kol 5 sume pon siap2 la nk balek. acare diakhiri ngan pemberian keychain dr oz from paim dan ucapan nadea sbg organizer. pastu sume pon balek la. haha.

*peserte2: mili aten eryn milah ainun qila poora olie along chepah nadea esma piah deqya nadia awe anis syue2 ainamir scud durra aink nazurah dijah sariyah jannah paim kakshifa. sekian.

*gamba curik kat fb chepah.