trip to teluk intan for duri’s wedding – part 2.

sambungan kpd entry day 1 sebelum ni keukeu.

day 2: isnin (hari bersanding)

pagi2 subuh syapie da bgn mandi bersiap. heh nk jd bridesmaids a.k.a dayang2 jelitawan haruslah kene bermekap2. kerna misi harini ialah utk ………. *tett* LOL. maka sume pon bermekap2 lah atas bantuan jurumekap amatur i.e sitot, anne & intan. yg lain tlg tadah muka je laa. muahahaha. dlm pkl 11 ktrg pon gerak lah ke rumah duri. plan asalnye nk singgah rumah dia bergambo2 di bilik pengantin etc. tp nk carik rumah makcik ni punyalah susah (walopon da berkali2 pegi). sbbnya taman ni ade 4358262347728 juta lorong ditambah pula sume yg bijak bestari ni x mtk alamat or google siap2, maka plan pon phail. akhirnya ktrg pon terus jelah ke venue persandingan iaitu dewan bandaran teluk intan. masa ni paru, pika, aizzat, mak sitot, ayah sitot & adik sitot pon ade. dorg br gerak dr KL pagi senin tu jgk.

da masok dewan, sume pon melantak la nasi kenduri dgn jayanya. dr pg x mkn kekdahnye. skali tgk wan ngan feeq pon da ade. lps mkn, mc da announce supaya sume dayang2 dpt bersedia di aisle red carpet tmpt pengantin nk lalu. so ktrg pon pegi la sana jd mcm pakguard pon ade sambil pegang bunga rampai. haha. sambil2 tunggu tu pengantin pon x sampai2, maka ktrg pon ape lg, bergambo sajela kerjanya~ aktiviti favourite dr zmn petom masih kanak2 ribena sampai ke zmn hampir jd mak budak. LOL.

SAMSUNG CSCforever bersedia nak menabur bunga rampai.

SAMSUNG CSCwe ols lagi. keukeu.

SAMSUNG CSCok laa ni la pengantin nye. sesi suap menyuap kek.

pengantin pon sampai. pak pak pung pung. dayang2 pon tabur2 la bunga rampai ke pengantin, pengapit dn parents belah laki. tabur2 sampai abis. pastu bersurai ke tepi. lol tu je tugasnya. sonang baitu keje jd dayang. pasni nk jd dayang lg lahh hahaha. pastu sambung lg aktiviti camwhoring kali ni di atas stage bersama pengantin pule. lame jgk lah ktrg bergambo kat atas skali mc announce turn family pengantin plak. maka ktrg pon undurkan lah diri. bye duri~ sobsob. slmt pengantin baru jgn notty2~ keukeu.

17647_10151365440687155_96044767_npengantin & bridesmaids.

65981_10151365513787155_1556074008_nbergambo lagi sebelom balik. lol.

aktiviti seterusnya ialah… pulang!! hoyeah. sebelom pulang, singgah sebentar di sabak bernam amik preve yani. baru la syok merempit 140 160 ngeh ngeh (gaye mcm lah aku yg drive khennn). slps itu, acara yg dinanti2.. CENDOL BAKAR !! yg asik disebot2 yani, akhirnya sampai jgk aku di sini. cendol bakar ni kat tepi jalan je, sebelom masok exit LATAR tu, kompem akan nmpk pakcik2 RELA tgh mengawal lalu lintas. sbb mmg org berpusu2 nk masok situ. nk parking pon kene pandai2 la ko nk idop. yg best, bole drive-thru! ha canggih x canggih. cendol pak leman ko hado drive-thru? agak2 mls nk carik parking tu, pegi jela drive-thru tu. sama je mcm mcd, bole order bukak tingkap xyah turon dr kete. LOL. dasar meleis sungguh.

529661_10151365713282155_1098429409_ntu la nye cendol bakar.

tp mmg sedap lah cendol dia tu x tipu. aku x de la suke cendol sgt tp bole pulak mkn cendol ni dan abis pule. kire sedap la tu. asal usul nama cendol bakar ni ialah; sebelum dimasak, gula melaka itu dibakar dlu.. br dimasak dn dicampor ke dlm cendol. giteww. selain tu, nama atok owner tmpt ni juga ialah bakar. maka jd lah cendol bakar. ini kisah benar ye, ada ditampal di bunting dpn counter cendol, bkn rekaan aku semata2. LOL. selain cendol, byk lg menu lain ada, e.g rojak king, nasi lemak, nasi ayam etc. so xdela dtg situ semata nk mkn cendol. kalo lapo stok perot dinaso cam we ols, oder lah rojak sepinggan dua. keukeu.

da abis melantak sambil dgr ceramah uncle olin (ayah sitot) psl life dan silat (OTL), ktrg pon balik lah ke destinasi memasing. aku pon sampai rumah dlm pkol 7pm. timekasih yaniandy atas penat lelah drive dn antar aku blk sampai dpn pintu gate rumah. almaklumlah aku ni x berkereta mase tu, BLE2 sakit masok spital. sobs.

anyway, to duri, selamat pengantin baru!! semoga jd isteri yg solehah. jgn mls2 masak (lol). microwave tu ktrg bg nk memudahkan keje ko, tp jgn la hari2 ko guna panaskan nasi campor pulak yeee. hahahahh. dan jgn mls2 kemas rumah yer. ktrg x cukop bajet la plak nk bg ko vacuum skali. vacuum robot idaman ko tu, sila la beli sendiri. cari la yg bole panjat sampai siling. sng la ko nnt xyah sapu habuk atas lemari. LOL! and to kimci, slmt pengantin baru juga. jage mak aku baik2 yer. slmt berduri dan berkimci u ols!~ ngiauuu ❤

600602_10151365477187155_661582970_n bye duri selamat pengantin baru!! 🙂

Advertisements

trip to teluk intan for duri’s wedding – part 1.

akhirnye setelah bertaun beliau meroyan nk kawin, kawin jugak extended mom aku ni iaitu doory. tp petom panggil duriandy. asal usul nama duriandy.. xperlu la diceritakan di sini. akan membuka aib pengantin sajo. LOL!

maka tanggal 10 feb lepas merangkap hari ahad raya cina, petom2 yg forever alone available (a.k.a aku, yani, anne, sitot, intan & nad) beserta dya pon zass ke teluk intan dr KL melalui highway plus yg maha jem ittew. coti raya cina la katekan sume org sebok nk blk kampong. jenjen xde coz dia gi umrah ngan lakinye.. huhu. semoga mndpt umrah yg mabrur (?) ye jenjen. kkk. anyway we ols naik 2 kete; 1 kete saga blm kakak yani (preve dia tah dia pi buboh kat sabak bernam pulak), 1 lg myvi intan.

day 1: ahad (hari menikah)

sampai je exit bidor, ktrg pon masok la situ nk lalu jln lama. opkos lah jln lama, da teluk intan tu terperosok ke dlm nun mana ada highway. masok je exit tu, singgah la lunch di kedai kari kepala ikan salim. masa nk inform kete intan supaya dorg stop kat sini jgk, si sitot pegi ckp “haa stop kat kari kepala salim ye” lmaooooo ngerii kepala salim mane pulak yg ko buat kari!!

538284_10151363710947155_1772099689_ninilah restoran kari kepala salim yg disebot td LOL

lps lunch ktorg pon teros la zass ke teluk intan, terus pegi homestay ustad hamid yg dah dibook bpk duri (thank u uncle!). sampai homestay ape lg sume pon tanpa segan silu teros terjon di katil or lepak baring dpn tv. sume da penat gile gamaknye. dlm 4.30pm baru ktrg gerak ke masjid taqwa tempat duri akan dinikahkan~ (uuu mak plak yg nebes!). sblm sampai masjid sempat lg singgah minom kat hentian tepi jalan ni lol punyalah sbb xmo tunggu pengantin lama2 (sbb adik pengantin ckp nikah lps asar..which is opkos la pkol 5++ br start). OTL burok nau perangai.

65253_10151363828712155_1802940328_nminom2 doluuu

sampai masjid, pengantin pon xde lg.. as expected lah kkk. mst lame nk mekap2 dlu khennn. skali tgk eira pon ade (ex coursemate) dan husband dan anak2 nya hoho da bertaun ropenye x jumpa makcik ni. 10 menet lps tu br lah duriandy sampai. wah santek pulak mak aku nk jd pengantin wajah berseri2 gitew (bunyi ala2 “hari lain x santek ke?” LOL). lafaz pertama, kimci tergagap “aku terima nikahnya… *senyap doploh saat*”. LOL sabau2 jgn gopoh sgt. x lari gunung (?) dikejar~ kahkahh. akhirnye lafaz ke 2 berjaya juga dilafazkan. maka sah la mereka sbg suami isteri. alhamdulillah. sorg lg petom dh lepas. yg lagi 6 ni xtau bile, masih tgh buat sale. kot ade yg nk beli tu roger2 la. trololol.

73453_10151363917832155_2060010359_nsuke lettewwwww

385462_10151363864932155_120600917_n♥♥♥

mlm nye tu ktorg pon pegi la berjalan2 pusing town. xtau la ape tmpt menarik kat sini haha. tp kalau dduk je kat bilik lg mcm xde life pulak. so ktrg pon kuar jgk la berjalan2 tengok menara condong. dan aktiviti plg menarik ialah.. MAKAN!! omg petom2 mmg sudah diketahui monster2 kesemuanya. so ktrg pon pegila food court dpn tu carik makanan. order la yong tau fu sbb adik waiter tu promot yong tau fu 5 ringgit. so ktrg pon amik la 2 pinggan sbb dia kata cukop je utk ktorg 6 org ni.

549378_10151364090462155_450559135_nmuka2 kelaparan tunggu yongtaufu

538310_10151364097237155_1998366988_n

tu diaaahhh yongtaufu 5 hengget yg dikatanya cukop utk 3 org. ni separoh perot aku sorg pon x cukoppp hahahah. siot punya adik waiter. so ktrg pon teroskan perjalanan cari makanan lain, dan makanan seterusnya ialah burger tepi jalan!! ngeh ngeh lame gile x mkn burger tepi jalan. blk2 mkn burger mcd puii buhsan dah. then beli jgk kacang tanah (?) ke ape tah namanya xtau la. portion stgh kilo dn mkn sambil tunggu burger tu siap. after burger siap, ktrg pon melepak la dpn tangga menara condong tu dn mkn burger dgn rakusnya sambil diperhati org ramai (perasan).

531668_10151364138557155_384144166_nsedapnyaaa beger tepi jalan tsk tsk /nangis air mate urup

lps mkn, pegi la pulak jln2 tengok gerai2 jual brg tepi2 tu. da mcm ala2 uptown downtown la kunun. skali dgr ade org karok kat stage dpn tu. ropenye ade majlis karaoke sempena cny. tp cam buat dek jela ala standard la org karok kat uptown downtown gitu kan. skali lagu seterosnye, ade 2 brader nyanyi lagu anuar zen pulak nyah heii. suara sejibik cam bang nuor!! hadoi mmg sume teros terstop dan x berkelip melihat keamazingan 2 brader tu nyanyi. LOL. lps lagu tu, turn sorg bdk plak nk karok. ropenye bdk tu bdk waiter yg amik oder yongtaufoo ktrg td lmaooo. suare adik ni bg aku cm xde la sdp sgt sbb mcm suara kecik je lg x matang wakaka. tp sdp lah jgk sbb x sumbang. so ktrg pon yg td berdiri, teros carik port duduk dn bersila. sambil2 adik tu nyanyi si anney pon wave tgn lmaooo tinggal x bwk lighstick kaler2 je OTL xdpt chant taemin, adik telok intan pon jd yeww.

307372_10151364149342155_706298747_nx dpt karok, layan org karok pon jadila OTL.

setelah puas mendengar sesi karoks, ktrg pon blk lah. sblm blk homestay, singgah sebentar di kedai mamak lalu oder ayam berempah pula lol almaklumlah x kenyang lg OTL. sampai rumah, ape lg bedal la ayam beramai2.. pastu tidoooooo. zzz.

600650_10151364238522155_392415031_nmonster in action! keukeu

hari keesokannya (hari duri bersanding) dan hari iols jd bridesmaid a.k.a dayang2 menabur bunga rampai akan disambung di entry part 2 lol. good night!