first day of work.

smlm da start keje tp blom betol2 start lg la sebenanye. baru cam de briefing2 orientation2 la kire. keje ngan ib* tp disebabkan training 12bulan (whaaattt ??) so aku pon diletakkan di max** plza sentral. di mane itu tidaklah pule saye tau tp yg penting kat office building yg sebelah kl sentral tu. hari2 bole lunch kl sentral hehe yani ngan sitot da ckp nk lunch same jumaat. btw selasa ni baru start keje situ sbb smlm ngan isnin ni kene gi hq dlu iaitu plza ib* sblah ou tu haa utk briefing2 orientation2 ni. well xtau la environment office nnt camne harap2 sume nye best la. btw isnin ni kne gi hq tu dlu amik thinkpad (cam netbook la kire) register2 amende tah lg. pastu kene pi wat epf plak pastu nk reg maybank acc plak. adeyai tah sempat ke x baru first day keje da mintak cuti LOL. kalo x smpt siap tpakse la amik half day leave lg selasa plak. aiyoo nsb bos phm.

ha plza ib* tu jauh gile kot klau aku dr umah naik public dkt 2jam br smpai. bygkan la kol bpe aku kua umah. 6.15 ok kua umah supaya dpt naik ktm 6.25. then smpai kl sentral dlm 7.15. pastu naik bas dr kl sentral pi bdr utama kol 7.30 smpai sane dlm 8.30. tepat2 8.30 LOL nsb x start briefing lg. blk kol 6++, smpai umah 8++, omggg penat gile. nsb 1 hr je kat sini. next week dh kat kl sentral tu dekat jela xdela sejauh ni kan. 2jam journey naik public MCM NAK PEGI IPOH/MELAKA TAU TAKKK.

maka dgn itu mmg xla aku nk naik public transport klau kene keje kat hq tu (nsb baik x kene hehe). klau kene, kne beli kete laa pe lg. tp lesen pon xde camne nk bli kete hahahh. ok skrg sume org tau aku xde lesen. wekk bia laa. next week br nk amik lesen kerna skrg br aku sedar akan kepentingan lesen LOOLL. baiklah dun worry setelah dpt P akan aku teros beli kete. nantikan kemunculan aku mrempit di jalanraye (especially to duri) tgklaa nnt aku lg terer bwk dr ko wekk.

Advertisements

riang ria di hari raye.

bole tak baru nk update psl raye hahah suke aku laa kan. ni blog sapeeee ??? wekk. pslnye da update kat tumblr lope plak kewujudan blog rasmi nih x hapdet lg. baiklah akan saye hapdet skrg. btw raye haritu aku igt aku raye sorg2 je (ngan parents aku la ofc) memandangkan taun ni turn abg kakak aku sume raya umah mertua masing2. family aku ni de sistem di mane raye taun ni sume raye sini raye 1st smpai raye 2nd, next year rumah mertua plak, next next year rumah sini balik dan begitulah seterosnye. so mmg akan ade la raye yg aku akan jd anak tunggal, ade jgk raye yg aku akan jd bibik. tp skali abg aku no 3 tu xjd raye kedah, so ade kwn la nk raye taun ni hehe. xde la jd ank tunggal :’) duet raye maseh dpt lg ye mmndgkan raye aritu aku xde keje lg haha bijak sungguh aku plan nk start keje pas raye (pdhl mmg dpt pas raye LOL). so timekasih la abg kakak makcik pakcik sume yg bg saye duet raye taon dpn aku plak la kasi duet raye kat ank sdare sume ek? sob sob tape aku nk ikot style duri, sape nk duet raye kene ckp aku cantik 10x dulu hhahaha besnye besnye. so raye ke-3 bru lah kakak abg aku laen sume balik.

raye ke-7 plak ade konvoi raye sesambest (name nak kene sepak) konvoi raye ngan ex-schoolmates sume la. besenye konvoi area s.alam etc tp taun ni director si cimap nk org raye umah die kot haha so die pon tuka la. raye area sg buloh, ampang, keramat camtu. very the kl. gi rumah em, zaeisha, jannah, cimap, dol and tah sape lg. bape umah je tp dr pg smpai ke ptg sbb jaoh2 sumenye. byk mase spend atas jalan je apekah la. xksh la janji dpt beraye n jumpe kwn2 lame haha bes gak la.

tu jela cite raye aku slain gi umah makcik pakcik tu bese la. umah aku mmg xde open house so sape2 nk dtg sile jela serang. petom petam ni tah bile nk dtg pas raye kot br dtg. tah raye ape dah time tu hahah okla smpai di sni sahaje karangan raye saye byebye! next time (2638278 bulan akan dtg) saye update lg! 😛

cr to aie for gamba konvoi raye.