petom satay station.

sesatay.

ahad lepas gi satay station bersempena hari  aku dan anney open table LOL nak gak ckp sini kannn. haaa sbg bukti ktorg da open table okeyyy kang de gak muke2 yg tuntut aku open table lg. mmg taaakk. gigih tau aku nk pi sini siap naik ktm lembap cam ninja tu grk dr umah panas tgahari bute kol 2pm (tupiem ftw) dah tu naik lrt ngan aney plak dr kl sentral pi tmn melati sbb aney mls nk drive/xtau jln or kedua2nye haha. pastu sitot amik ktrg then we olls gerak la bersame petom yg lain ke ampang. awal gile ok smpai kol 4 da tpacak dpn pintu kedai LOL ala2 first customer la kire. sbbnye aku mls nk lmbt2 kang kalo gi pas maghrib ke hape mmg tido sate station la jwbnye aku, xsempat nk blk klang. so pegi awal ok per, tea time la konon heheh. tea time mkn sate LOLWUT?

pepetam.

pepetom.

ular sesawa kekenyangan.

pas da order mengorder baru la pepetam dtg btw ade paru ngan aizart je. erol xde gi sabah kesiannn melepas la ko. xpela erol ko kan HENCIK HAIRUL kott komphem ko xherannye ktrg open table sate kan anney hahah. yg lain emie naip tah mane i also dont know. ha pas order sampai melantak la ape lgik xkan tgok je. sorg 10 cucuk xyah bebanyak. pastu sume pon da jd ular sawa tersandar kekenyangan maka kol 6.30 ktorg pon ciao la. tu lah saje update biro aktivit petom setakat ni. sekian tq.

Advertisements

satay station.

muke muke kelahap x saba nak makan satay free.

hah sebelom aku terlupe dan semakin bizi dgn fyp (eceh) baiklah kirenye aku hapdet pasal satay station ni. hiahaha. bajet de org pakse hapdet la. podachit. baiklah. sebenanye mlm kamis yg lepas petom dan petam yg kelahap ni sume telah pegi ke satay station yg terletak di kg pandan. tujuan sebenar ke satay station ialah utk menghabiskan baki rm150 drpd trip ke penang aritu. bile ko pegi penang? hahah ni taon lepas punye cite ok bapak la lame. aku da simpan rm150 ni setaon ropenye. da gune ganti balek, gune ganti balek. sampai satu tahap aku rase nk gune duet tu beli crocs nk kne sepak je (siap utk sitot sekali, apekahh). so sebelom aku wat mcm2 ngan duet tu baiklah kte gune gi makan satay station. hehe.

so satay station ni sebenanye ade 4 branch ye tuan puan. selain kat kg pandan ni, ade lg 3 iaitu di ampang waterfront, mont kiara dan setiawangsa. kire hebat gak la tokei die ni. muda lagi aku rase sume bru 20++ taon. perjalanan ke satay station kg pandan ni agak pelik sdikit ye kerna ktorg ikot je ape kate gps paru. turn left die kate turn left la jwbnye. so jalan yg dilalui tu spt pelik sdikit. siap kene lalu bukit yg tinggi gile adoi takpaham aku la. tp ropenye die sebelah tesco ampang jela der. kua dr kawasan pelik tu, sampai da mrr2. pastu masok cilok2 sket, sampai cam area kg pandan tu ha nampak laa satay station. die mcm rumah je ropenye. kat halaman rumah tu ade meja2 leh makan situ. rumah tu plak mcm rumah kampong, pon bole makan dlm tu. ade aircond lg. mmg bes ah pendek kate. x rase cam mkn kat restoran. rase cam gi open house raye umah member je.

sebelom. sume x saba nk ngap satay nampaknye.

selepas. sume dah bersandar di dinding nampaknye.

kat sini satay ayam dan daging harganye rm0.80. satay hati dan limpa plak rm1.30. mahal sket la tp gemokmokmok ye sumenye. kire cam makan 5 pon da kenyang (aku la). hiahaha. kalo stok perot besau mungkin dlm 10 cucuk la baru kenyang dan bloated. ade gak mi rebus yg kuah pekat gile haranye rm6. tp ni leh share kot 2 org, kecuali la ko tamak dahla order mi rebus pastu order sate 15 cucuk plak lg. nasi impit plak satu set tu rm3. air plak ktorg order 3 jug air sirap yg hargenye rm4.50 satu jug. so total perbelanjaan mlm ni ialah rm151.70. terlebey rm1.70 plak dr bajet asal. haha. tp x mengape. kerna rm150 tu x campo duet sitot lg sebab sitot x gi penang aritu. so die kene la baya rm15 gak hehehe. tak paham? tak yah paham.

motifff tarok gamba ni? nk tnjuk tu ha cawan styrofoam. hahah.

pe lg aku nk promot satay station ni?? ceh bajet dpt satay free la kalo promot. buang mase aku je. haha. ok la so berdasarkan review sume org, ternyata satay kat sini mmg sedap. dah la gemok2 sumenye. mmg puas ati la kire kalo makan. yg x suke makan satay daging pon tetibe leh suke makan satay daging kat sini. servis pon laju. ape lagi aku nak kipas nih ape lagi?? air pon sedap cume nape die kasi cawan plastik (bkn plastik, ala ape tu styrofoam?) environment mmg plg terbaik la spt dikatekan di atas td. rase cam pegi open house raye umah member! time nak balik tu ade burung kakak tua kat tepi gate tu. sore cm manusie argh takoot takoot. itu sajelah karangan saye hari ni tq.

ha sile la tengok website satay station utk maklumat lanjut.

p/s: nk blek umah 2 hari yeay! argh nk keja bas u429 plak 1140 nk gerak da byeeee.